Articles d'opinióJordi Serracanta

Turisme nacional

A Andorra tenim dues temporades de turisme internacional molt marcades: la d’hivern, la més important per al país, i la d’estiu, que després de la pandèmia s’ha reforçat de manera significativa. Es pot apreciar en les matrícules dels vehicles i en el parlar de la gent, que tenim molts visitants que venen més enllà dels nostres països veïns. La majoria busquen l’atractiu de la natura, l’esport, la cultura i, per què no dir-ho, aquest any la fresca i les temperatures suportables.

Ara ens arriben uns mesos que són per preparar la temporada d’hivern, però que també són una oportunitat perquè els residents del país fem turisme nacional. I és que moltes vegades desconeixem els nombrosos atractius que tenim, com els passa a la majoria de ciutadans als seus països de residència, perquè en una època en què la mobilitat ha estat barata i ràpida es preferia anar a centenars de quilòmetres de casa i deixar el que tenim al costat per a més endavant perquè sempre hi som a temps.

Doncs aquest temps el podem aprofitar ara, per gaudir de tota l’oferta cultural que se’ns proposa a Andorra els mesos de tardor.

L’Ordino Jardins d’Art, que té lloc aquest cap de setmana, és una gran opció dins d’aquesta oferta. Una activitat que permet descobrir racons i jardins del poble, que moltes vegades ens passen desapercebuts i que, gràcies a l’exposició de les obres d’una vintena d’artistes, ens hi faran endinsar sense adonar-nos-en.

Aquesta és una de les activitats que trobem a totes les parròquies i que serveixen no només per donar a conèixer diferents vessants de cultura, sinó també perquè tinguem un al·licient per fer turisme nacional i descobrim els indrets amagats que tenen tots els pobles del Principat.

Tornant a la proposta del cap de setmana a Ordino, ens permetrà gaudir d’una exposició d’art visual en tots els seus formats (pintura, fotografia, dibuix, escultura, land art, instal·lació, grafit, etc.) i passejar per aquests llocs amagats pels quals moltes vegades passem i no sempre ens aturem per apreciar la seva bellesa.

Així doncs, us convido que aprofitem la tardor per buscar aquestes activitats culturals per fer turisme nacional i turisme cultural.

 

Article del Conseller Demòcrata de Turisme, Esports i Dinamització del Comú d’Ordino, Jordi Serracanta, publicat al Diari d’Andorra el 6 de setembre del 2022. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Serracanta

Articles relacionats

Un futur per al sector primari
Gràcies, Nahuel Carabaña