Articles d'opinióDavid Astrié

Una parròquia per a les persones

Fa quatre anys, quan ens vam presentar a les darreres eleccions comunals, el nostre lema electoral va ser Les persones compten. Perquè les persones d’Andorra la Vella compten al centre de les nostres polítiques, al centre de la gestió diària comunal, dels esforços i de la tasca per revitalitzar la parròquia. Aquella va ser la força que englobava la nostra candidatura i que resumia, a la vegada, la feina feta els quatre anys anteriors, també liderant el Comú de la capital.

Una força que els ciutadans d’Andorra la Vella van apreciar, i en la qual van confiar. Vam ser la llista més votada i vam seguir encapçalant el Comú quatre anys més.

Ara ens trobem a les portes d’unes noves eleccions. Ens tornem a presentar amb l’objectiu de mantenir aquesta confiança dipositada en nosaltres i fer-la extensiva per al pròxim mandat. Evidentment, hem canviat el lema: Fem parròquia. Però al moll de l’os hi continua havent les persones i les polítiques per a les persones. De fet, el lema d’aquesta campanya no deixa de ser una evolució de l’anterior: Fem parròquia per a cadascuna de les persones que hi viuen.

Aquests quatre anys hem fet parròquia per transformar Andorra la Vella. Hem fet parròquia per dinamitzar Santa Coloma i que les persones que hi viuen tornin a sentir-se orgulloses de residir-hi, també per acabar amb les inundacions i que les persones no pateixin en dies de pluges torrencials. Hem fet parròquia en projectes com el del carrer Callaueta, que prioritza les persones per damunt dels vehicles,  en esdeveniments com el Poblet de Nadal o l’Andorra la Vella en flor, que ha fet sortir les persones als nostres carrers, o en l’impuls al transport públic, gratuït, per afavorir la mobilitat de les persones. També hem fet parròquia a través d’una gestió eficient de les finances públiques, reduint 30 milions el deute en vuit anys sense deixar de fer inversions per a les persones.

Aquests quatre anys hem fet parròquia per transformar Andorra la Vella. Hem fet parròquia per dinamitzar Santa Coloma i que les persones que hi viuen tornin a sentir-se orgulloses de residir-hi

Els pròxims quatre anys, si revalidem la confiança i seguim al capdavant del Comú, farem parròquia per impulsar un parc fluvial a Santa Coloma i que les persones en puguin gaudir. Farem parròquia per remodelar la plaça del Poble i que torni a ser un punt de celebració i trobada de les persones. Farem parròquia per obrir un nou Centre d’Atenció Primària a Ciutat de Valls i prioritzar la salut i benestar de les persones. També en farem per posar més verd a les zones urbanes i que les persones se sentin més a gust amb l’entorn. En farem estant al costat de les associacions de comerciants i culturals de la parròquia, que encapçalen persones les quals, amb molta dedicació i una profunda estima per Andorra la Vella, contribueixen a la seva dinamització econòmica per una banda, i a la difusió del seu patrimoni cultural i històric per l’altra. En farem fomentant els processos de participació ciutadana, per fer les persones partícips de la gestió comunal i de les millores de l’espai on viuen. En farem creant una Conselleria d’igualtat i inclusió, perquè totes les persones gaudeixin de les mateixes oportunitats i s’elimini qualsevol tipus de discriminació a la nostra parròquia.

Són només alguns exemples del nostre compromís amb una parròquia per a les persones. Per fer-la més pròspera, socialment cohesionada, amable i sostenible. Una Andorra la Vella viva i activa, on els ciutadans gaudeixen d’una bona qualitat de vida. La solvència dels darrers vuit anys i la transformació evident que han viscut Andorra la Vella, la Margineda i Santa Colona, ens avalen.

Fent polítiques per a les persones hem recuperat tot allò que s’havia perdut. Ara no es tracta de recuperar, sinó de consolidar, sense deixar de mirar endavant i millorar. Des de l’escolta activa, amb solvència, amb credibilitat i experiència.

Fem i farem parròquia per a totes les persones d’Andorra la Vella.

 

Article del cap de llista de Demòcrates + SDP + Independents, David Astrié, publicat al BonDia el 14 de desembre del 2023.

Etiquetes: Articles d'opinió, David Astrié

Articles relacionats

Vuit anys treballant per Andorra la Vella
El català interessa