Articles d'opinió

Vuit anys treballant per Andorra la Vella

Quan ens vam presentar a les Eleccions Comunals l’any 2015, teníem clar que calien nous projectes per transformar i embellir la nostra parròquia. Vèiem, i així ens ho traslladava la nostra ciutadania, que en els darrers anys Andorra la Vella havia quedat endarrerida envers d’altres parròquies. Era una parròquia més grisa, més desangelada.

Als principals eixos comercials hi predominava el negre de les voravies de quitrà; pintades amb franges grogues i blaves que contribuïen al seu poc atractiu; els vehicles circulaven en doble direcció fins a la cruïlla del carrer de la Unió… Per no parlar de la desatenció a barris com Prada Ramon, on els conductors es feien un fart de fer tombs per intentar trobar una plaça on aparcar.

En tots aquests punts i al llarg d’aquests darrers vuit anys, hem actuat per generar una Andorra la Vella més amable, més atractiva i, sobretot, més cuidada i neta.

També hem incidit en punts com el barri antic, el Puial o Ciutat de Valls, on feia molts anys que no s’hi feia cap actuació. També cal mencionar l’enorme transformació que ha viscut Santa Coloma, que hem embellit amb una nova rambla on poder passejar, des de la cruïlla de la rotonda del cacauet fins a l’entrada a l’avinguda Santa Coloma. És un goig veure com cada dia més i més ciutadanes i ciutadans s’han tornat a fer seva aquesta zona, com d’altres, per passejar i córrer.

En tots aquests punts i al llarg d’aquests darrers vuit anys, hem actuat per generar una Andorra la Vella més amable, més atractiva i, sobretot, més cuidada i neta.

Els qui fa vuit anys estaven al capdavant del Comú ens diuen que governem per a una part de la ciutadania i pels turistes que ens visiten, però és una afirmació lluny de la veritat: durant aquests vuit anys hem incidit en molts dels barris, embellint molts racons, aportant solucions, per a tots els que viuen a Andorra la Vella, Santa Coloma i la Margineda.

Això sí, voldria remarcar que tot i les inversions per adequar i modernitzar la nostra parròquia, hem sigut capaços d’eixugar el deute acumulat que ens van deixar en herència. Les xifres parlen per si soles: dels 46 milions d’euros d’endeutament que ens vam trobar hem passat als poc mes de 16 milions; hem eixugat 30 milions d’euros en vuit anys, invertint una mitjana de nou milions cada any.

Les inversions que hem fet des del Comú incideixen directament en el creixement i el model productiu empresarial, fet que es pot evidenciar pel creixement notori d’empreses radicades a Andorra la Vella en aquests darrers anys.

Els veïns d’Andorra la Vella, Santa Coloma i la Margineda ens mereixem tenir un Comú que pensi en les persones, que sigui seriós i toqui de peus a terra, que sigui constructiu i treballi en positiu. Amb experiència i seny, però alhora amb il·lusió per seguir treballant i fer de la nostra parròquia un lloc millor on viure-hi.

 

Article de David Astrié, Miquel Canturri, Gerard Menardia i Leticia Teixeira, Candidats de Demòcrates + SDP + Independents d’Andorra la Vella, publicat l’11 de desembre al Diari d’Andorra.

Etiquetes: Articles d'opinió

Articles relacionats

L’efecte dominó
Una parròquia per a les persones