NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Aleix: “És lamentable la poca consideració de la majoria en temes de tanta importància”

No és nou, fa quatre anys que ho hem anat reiterant”. Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany han tornat a denunciar l’opacitat de la majoria en temes “importants” per a la parròquia i pels seus ciutadans. Fins a tres projectes que han passat per la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous no havien estat prèviament explicats a l’oposició, ni tractats a les comissions corresponents. Demòcrates se n’ha assabentat 72 hores abans del ple, i per la documentació que s’ha d’adjuntar amb l’ordre del dia. Es tracta de l’aparcament que es vol construir al Falgueró, la reforma que s’ha de fer a la borda Gabriel i la també reforma a l’Espai Caldes. “És lamentable la poca consideració de la majoria cap a la minoria”, ha manifestat el conseller Miquel Aleix.

Aleix ha exposat que aquesta manera de treballar de la majoria liderada per Rosa Gili anul·la poder tenir un debat “democràtic i sa” als plens de Comú i ha lamentat que, durant aquests quatre anys, “ha quedat clar que no hi ha cap voluntat de canviar el procediment”. “Si hagués estat al revés i ells haguessin estat l’oposició, no haurien estat tan condescendents com nosaltres”, ha afegit. La consellera Núria Barquín també ha demanat un canvi de procediment en els tres mesos que queden de mandat “per un tema de responsabilitat” i “perquè també formem part d’aquest Comú”.

L’aparcament del Falgueró, la reforma a la borda Gabriel i les obres a l’edifici Caldes tornen a evidenciar l’opacitat de Gili, denuncien els Demòcrates

La manera de treballar de la majoria ha comportat el vot d’abstenció dels consellers Demòcrates en el cas de l’aparcament del Falgueró. “Podem estar totalment d’acord que és necessari i imprescindible, però ni se n’ha parlat a la comissió d’Urbanisme i estem parlant de 7,5 milions d’inversió”, ha subratllat Aleix. El conseller ha plantejat que, si hi hagués hagut un debat previ el projecte final, aquest s’hauria pogut millorar. Ha afegit que el debat sobre la manca d’aparcament també s’ha de fer extensiu a d’altres parts de la parròquia, perquè es corre el perill que les zones comercials “perdin atractiu”. Ha demanat estudiar comprar una parcel·la al Clot d’Emprivat.

Pel que fa a la borda Gabriel i l’edifici Caldes, DA hi ha votat en contra: “Tot el que sigui potenciar la part alta d’Escaldes-Engordany hi estem a favor, però és per un tema de plantejament i de la forma de treballar del Comú”, que no comparteixen la informació dels projectes amb la majoria.

En un altre ordre de coses, a la sessió del Consell de Comú també s’ha sotmès la liquidació del segon trimestre d’aquest any. El conseller Demòcrata Jordi Vilanova ha celebrat “la situació envejable” de les arques escaldenques i que s’acabarà el mandat amb “unes finances sanejades”. Però ha tornat a insistir que hi ha moltes inversions compromeses per als propers anys i que, si no es treballa amb “rigor i prudència”, “la gestió futura el proper mandat pot quedar compromesa”.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Xavier Espot revalida el càrrec de President de DA i Vicenç Mateu serà el Secretari General
David Astrié i Miquel Canturri encapçalaran la llista de Demòcrates d’Andorra la Vella el 17D