Articles d'opinióCarol Puig

40 anys d’Escola andorrana

Al llarg d’aquest 2023, els centres educatius que conformen l’Escola andorrana, amb la implicació també del ministeri d’Educació, han impulsat diverses iniciatives per celebrar els seus 40 anys.

Aquestes activitats han quedat resumides en un conjunt de vídeos, en què participen els alumnes de totes les escoles andorranes del nostre país.

Sento orgull en constatar l’èxit d’organització d’aquestes activitats, en què queden perfectament plasmats els valors i trets que diferencien i caracteritzen l’Escola andorrana.

És cert que els seus inicis van ser complicats, però els impulsors van coincidir en el fet que era del tot necessari tenir una escola del país. Amb el temps, l’ensenyament andorrà ha anat creixent, superant obstacles, construint aprenentatges, fins a convertir-se en el sistema educatiu amb un major nombre d’alumnes. Però, sobretot, ha anat creixent i consolidant-se com una escola oberta, inclusiva, plurilingüe, que atén la diversitat i que forma alumnes competents i amb valors, preparats per afrontar i aconseguir aquells reptes que es proposin.

També sento emoció quan miro els diferents vídeos, com la càpsula commemorativa dels 40 anys sobre la inclusió o el recent projecte d’expressió corporal en què han participat les tres escoles andorranes de segona ensenyança, i on prop de 1.500 alumnes han col·laborat amb entusiasme, implicació i il·lusió. Els professors de música dels tres centres han estat els encarregats de coordinar els assajos al llarg del curs, en un projecte que ha culminat amb la gravació d’un videoclip.

Puc dir amb orgull que formo part d’aquests 40 anys d’Escola andorrana. I dic també amb convenciment que crec en aquest projecte, ho dic com a docent, però també com a mare d’un alumne que ha cursat tots els seus estudis a l’Escola andorrana.

A tots els implicats, docents, alumnes, famílies i personal dels centres, felicitats!

 

Article de la consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Carol Puig, publicat al Diari d’Andorra el 9 de maig del 2023.

Etiquetes: Articles d'opinió, Carol Puig

Articles relacionats

Trencar estereotips
Qüestió de prioritats