Articles d'opinióCarles Torralba

A favor del telefèric del Carroi

Heu pujat al telefèric del Pic de Midi, que supera més de 1.000 metres de desnivell en només 15 minuts? Si no hi heu estat, us convido que el visiteu.

Hi trobareu un reclam turístic que omple Chamonix de visitants, genera economia a la zona i permet pujar fins a tocar del Montblanc per gaudir de vistes privilegiades dels Alps.

El telefèric és un dels molts exemples de pobles i ciutats arreu del món que permeten escalar fins a cims en pocs minuts. Una proposta familiar i que no entén de condicions físiques.

I és precisament això el que es vol fer amb el telefèric del Pic del Carroi, projecte que ja fa molts anys que està sobre la taula del comú d’Andorra la Vella i que l’equip actual, liderat per la Conxita Marsol, està disposat a tirar endavant, amb la participació de privats. El telefèric del Carroi permetrà contemplar bona part d’Andorra des d’una perspectiva privilegiada i, a dalt, oferirà lleure. Serà un nou atractiu per al país, que portarà visitants tot l’any. Es convertiria en un excel·lent complement a les compres, esquí o cultura.

No tinc cap mena de dubte que el Comú tirarà endavant el projecte amb total respecte pel medi ambient, tant durant el procés de construcció com un cop estigui en funcionament. De fet, un giny d’aquestes característiques és molt més ecològic que habilitar una carretera asfaltada fins a dalt. Hi ha estudis que confirmen que les emissions de CO2 per quilòmetre i passatger d’un telefèric són 30 vegades inferiors a les d’un vehicle.

No tinc cap mena de dubte que el Comú tirarà endavant el projecte amb total respecte pel mediambient, tant durant el procés de construcció com un cop estigui en funcionament

Respecto cadascuna i qualsevol de les opinions contràries al giny i, de fet, crec que s’han de tenir en consideració per completar el millor projecte per al Carroi. És bo que hi hagi aquesta preocupació mediambiental, perquè fa que les coses es facin de manera més controlada i respectuosa. Però també és veritat que sempre que es proposen iniciatives de grans dimensions surten veus contràries. De fet, el telefèric del Pic du Midi també va tenir retractors, i ara és un giny totalment consolidat.

A més, recordem-ho, Marsol portava al programa electoral el telefèric. I els resultats del 15 de desembre crec que li donen garanties suficients per seguir avançant en aquest nou reclam per a la capital.

Etiquetes: Articles d'opinió, Carles Torralba

Articles relacionats

Abstenció: l’hem de solucionar entre tots
El turisme entès des de la globalitat de la nostra economia