Articles d'opinióCarles Torralba

Solidesa i estabilitat

L’agenda política de la setmana passada va estar marcada per tres esdeveniments, entrellaçats entre si perquè l’un donava continuïtat a l’anterior. Parlo, per descomptat, del jurament a Casa de la Vall de Xavier Espot com a cap de Govern per als propers quatre anys; de la roda de premsa per anunciar la composició del seu gabinet ministerial, secretaris d’Estat i persones de confiança, i, finalment, el jurament d’aquests nous càrrecs, cridats a liderar el país en les seves respectives carteres, per mantenir “la prosperitat, el progrés d’Andorra i dels seus ciutadans”, tal com va referir-se el mateix Espot minuts després de jurar com a cap de Govern.

Analitzant el dibuix ministerial, també dels secretaris d’Estat, se’n desprèn que Espot sobretot ha buscat la garantia de comptar amb un Govern sòlid, estable, format per persones bona part de les quals atresoren anys d’experiència al servei públic. Una composició que, a fi de comptes, és un reflex del que va decidir el poble el 2 d’abril: dotar el país d’una majoria forta, amb un Govern segur, preparat per poder encarar reptes difícils, tant dins com fora les nostres fronteres.

El cap de Govern ja va deixar clar quines seran les prioritats, les quals afrontarà “amb tota la meva capacitat i forces”: l’habitatge, la sostenibilitat de les pensions, la millora del poder adquisitiu, el suport a les empreses –especialment aquelles més petites o que tenen més dificultats per adaptar-se als nous models de consum–, la sostenibilitat mediambiental, la igualtat efectiva entre homes i dones, les oportunitats per als joves i l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest darrer punt, i recuperant el que deia unes línies més amunt, cal imperativament comptar amb un Govern sòlid i amb experiència, per assolir el millor encaix amb garanties d’independència i prosperitat, dins d’una Europa convulsa, que no passa pel seu millor moment, que té problemes interns i afectada també per un context internacional ara mateix incert.

En definitiva, davant la inquietud, estabilitat i solidesa. Per fer avançar Andorra pas a pas –com s’ha fet fins ara– i per seguir gaudint de prosperitat.

 

Article del militant de Demòcrates Carles Torrabalba, publicat al Diari d’Andorra el 23 de maig del 2023

Etiquetes: Articles d'opinió, Carles Torralba

Articles relacionats

Qüestió de prioritats
Esports electrònics en clau de país