Articles d'opinióBerna Coma

Comencen les festes de Nadal a Ordino

L’arribada de les festes de Nadal genera il·lusió i alegria, sobretot per als més petits de la casa. Molts dels nostres pobles organitzen, en aquesta època de l’any, fires artesanes i nadalenques, per recrear un ambient festiu i de convivència.

Aquest darrer cap de setmana, aprofitant el pont de la Puríssima, els carrers d’Ordino s’han vestit de festa amb l’organització de la fira de Nadal. Una iniciativa del Comú, amb la col·laboració dels agents econòmics i socials de la parròquia, que s’ha anat consolidant progressivament. Es combinen tota una sèrie d’activitats per compartir en família o amics com parades, tallers per a infants, concerts, visites guiades als museus, circuit de jocs tradicionals…

Els punts forts d’aquest esdeveniment són l’encesa de l’enllumenat de Nadal, que omple els carrers de llum i color, i la representació de l’Ossa, una tradició que s’ha recuperat i que podrem continuar transmetent de generació en generació. La fira de Nadal ha posat en valor l’encant i la màgia del poble d’Ordino, l’ha traslladat a un conte nadalenc amb un ambient entranyable, i així ho han pogut apreciar tant els ciutadans de la parròquia com els turistes.

La fira de Nadal ha posat en valor l’encant i la màgia del poble d’Ordino, l’ha traslladat a un conte nadalenc

A més, he pogut copsar la implicació de la ciutadania, del teixit associatiu de la parròquia com la Coral Casamanya o l’Esbart de les Valls del Nord. De fet, la col·laboració dels diferents agents i la participació ciutadana són un element clau per al bon funcionament d’aquests esdeveniments. I és que la fira és un clar exemple d’esdeveniment per promoure les tradicions i, al mateix temps, dinamitzar la parròquia en una època en què Arcalís acostuma a tenir una gran afluència d’esquiadors. Seguint la mateixa línia, En Comú per Ordino vol recuperar i organitzar una fira del bestiar, amb la venda de productes autòctons, sobretot per donar suport i potenciar el sector primari, però també com una altra forma de dinamitzar l’economia de la par­ròquia, amb l’objectiu de fer conèixer els nostres productes. S’han de continuar creant vincles entre l’administració i els ciutadans perquè s’impliquin i es facin seus els projectes de la parròquia. Només d’aquesta manera seran un èxit.

Etiquetes: Articles d'opinió, Berna Coma

Articles relacionats

La gran feina de gestió dels comuns
Per un objectiu comú a la Massana