Notícies

Demòcrates ampliarà l’abast dels pressupostos participatius a Educació, Cultura i Medi Ambient

05/03/2019 El programa electoral de Demòcrates planteja estendre els pressupostos participatius a tots els ministeris, començant pels d’Educació, Cultura i Medi Ambient. La proposta es concreta amb una dotació inicial global d’un milió d’euros.

Els detalls de la proposta els han presentat aquesta tarda Landry Riba, número 7 de la candidatura nacional de Demòcrates, i Maria Martisella, candidata d’UP+Demòcrates per la circumscripció parroquial d’Encamp. En un acte a la passarel·la de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella, proposta guanyadora de la primera convocatòria, els dos representants han manifestat la voluntat d’ampliar aquest mecanisme de participació ciutadana, que el Govern demòcrata va posar en marxa al 2017, més enllà de l’àrea d’Ordenament Territorial.

Per a Maria Martisella es tracta de ‘fomentar que la ciutadania aporti i ajudi a crear projectes que ells veuen necessaris’ alhora que es fomenta la transparència envers la ciutadania. La voluntat de Demòcrates és que tots els ciutadans puguin presentar idees i propostes en les àrees de Medi Ambient i Cultura mentre que en matèria d’Educació, el procediment s’adreçaria al personal educatiu i als estudiants, que podrien plantejar com es destinen les partides pressupostàries en matèria d’infraestructures o de programes concrets.

Per la seva banda, Landry Riba ha ressaltat que la proposta dels Demòcrates encaixa plenament amb als Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Concretament, el que fa referència a la Pau, justícia i institucions solidàries, s’hi engloba la finalitat 16.7, que busca aconseguir ‘l’adopció de decisions inclusives, participatives i representatives’. Riba ha dit que la proposta d’extensió del pressupost participatiu a diferents àmbits permetrà treballar en l’assoliment d’aquesta fita en què es mesura l’opinió dels ciutadans en relació al grau d’inclusió i de representativitat de les polítiques públiques.

Landry Riba ha afegit que la partida prevista tindria una estimació genèrica d’un milió d’euros i estaria inclosa al projecte de pressupostos del 2020. El número 7 de la candidatura nacional ha afegit que la idea és que la partida es vagi ampliant en el transcurs dels anys per acabar la propera legislatura amb més import i ‘arribar a complir l’objectiu d’unes institucions més sòlides, més transparents, més participatives, més integradores i més representatives’.


Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Presentades les sis candidatures parroquials i la llista nacional de Demòcrates per Andorra a les EG2019
Xavier Espot presenta el lema inclusiu de la campanya electoral ‘Les persones compten’