NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates celebra que la majoria hagi escoltat els seus neguits i hagi presentat, almenys, tres memòries del 2020

La majoria del Comú d’Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimecres en sessió de Consell de Comú les execucions pressupostàries del primer, segon i tercer trimestre del 2020. Ho ha fet una setmana després que els consellers Demòcrates escaldencs denunciessin en roda de premsa l’incompliment de la Llei de finances comunals per no presentar aquestes memòries pressupostàries en el termini establert (tres mesos posteriors a la fi del trimestre). Amb tot, el conseller taronja Jordi Vilanova ha parlat d’un “agraïment del 75%“, tenint en compte que resta pendent la memòria del quart trimestre del 2020, a més de la liquidació pressupostària de tot el 2020, fet que implica també l’incompliment de la Llei del Tribunal de Comptes i la de Sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal. 

La majoria s’ha seguit escudant en la situació causada per la Covid-19 i en la manca de personal per justificar el retard en la presentació de les memòries. “Ens preocupa que a Escaldes-Engordany no es facin bé les coses“, els ha respost Vilanova, que ha tornat a demanar “més rigorositat i transparència” a la corporació perquè la població estigui informada sobre com el Comú es va gastar els diners del 2020. Amb tot, el conseller de Demòcrates ha ofert “mà estesa” per ajudar en tot el que sigui necessari per poder posar els comptes al dia.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que també ha generat controvèrsia ha estat la decisió d’adjudicar 20.000 euros a Velles Cases Andorranes per a la reparació del vehicle antic Dodge Fargo. “Considerem que 20.000 euros per a la restauració és una quantitat elevada de diners públics“, i més en els temps actuals de necessitats socials, ha lamentat la consellera taronja Núria Barquín. “Possiblement ara no és el moment“, ha afegit, motiu pel qual els tres consellers taronges hi han votat en contra.

Barquín: Considerem que 20.000 euros per a la restauració és una quantitat elevada de diners públics, i més en els temps actuals de necessitats socials

 

Impuls a la Vall del Madriu-Perafita-Claror

També durant la sessió del Consell de Comú, els consellers Demòcrates han donat suport a les diferents accions que es tiraran endavant a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. El conseller taronja Miquel Aleix ha defensat que cal mantenir “la vall viva” i s’ha posat a disposició de la majoria per tirar endavant projectes i gestionar els béns, amb la col·laboració dels altres tres comuns (Sant Julià, Andorra la Vella i Encamp), però també amb el Govern. Amb tot, Aleix ha demanat que es tingui “diligència” vers els cortalans escaldencs, quan aquests facin demandes i peticions que afecten les seves propietats de la vall. 

Els consellers Demòcrates també s’han mostrat a favor del projecte per contractar un Servei de transport públic a demanda a zones periurbanes de la parròquia. També a un nou projecte d’oci a Engolasters, així com a les obres de separativa d’aigües residuals i pluvials, juntament amb l’embelliment de l’avinguda Fiter i Rossell. En aquest punt, Aleix ha demanat que les obres es facin totalment durant aquest mandat.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Sancions més dures per fer ús del mòbil mentre es condueix i regulació dels patinets elèctrics
Acord unànime per garantir la sostenibilitat de les pensions de jubilació