NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes lamenta que el Comú plantegi hipotecar una part del CIAM per a ús privat

Els consellers de Comú de Demòcrates d’Escaldes-Engordany defensen que l’edificiemblemàtic” del CIAM (Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu), ha d’encabir-se dins del projecte global de dinamització de la part alta de la parròquia, que la majoria ha batejat sota el nom de Caldes. Per a aquest motiu, s’han abstingut en la proposta de la majoria de convocar un concurs públic perquè la gestió de l’edifici sigui compartida, entre públic i privats.

Concretament, la majoria vol cedir una part de l’espai del CIAM per a una iniciativa privada vinculada amb el món universitari, aspecte que l’acabarà “hipotecant”, ha lamentat el conseller taronja Miquel Aleix, i privant que a posteriori puguin sortir idees en consonància amb l’objectiu de donar a la part alta el valor que es mereix. “Primer caldria definir el projecte Caldes, i després decidir què fer al CIAM”, ha defensat Aleix. No començar a l’inrevés com vol fer la corporació i “anar trossejant l’edifici”.

La proposta de fer una concessió en règim d’ús privatiu per al CIAM s’ha debatut en el Consell de Comú celebrat aquest dimarts a la tarda. També en aquest, els consellers Demòcrates han votat a favor de l’aportació d’1 milió d’euros a la CASS per pal·liar els efectes del SARS-CoV-2, i que es destinaran concretament a pagar els Erto i a ajudes a autònoms. Amb tot, Aleix ha volgut deixar clar que aquest vot a favor no implica que s’estigui d’acord amb la quantitat aportada. “El Comú hauria pogut fer un esforç major, i més tenint en compte que som la segona parròquia que ha rebut més ajudes del Govern”, ha manifestat Aleix.

El Comú hauria pogut fer un esforç major, i més tenint en compte que som la segona parròquia que ha rebut més ajudes del Govern”

El conseller també ha recordat que la majoria va preferir crear una bossa parroquial d’ajudes de 2,5 milions d’euros, que no s’esgotaran en la seva gran majoria i que expiraran a finals d’any. Són diners que “s’haguessin pogut redistribuir” cap als qui més ho necessiten, ha lamentat. I així, haver contribuït “en aquest ingent esforç nacional que ha fet el Govern”.

També durant la sessió de Consell de Comú, els consellers Demòcrates han votat a favor de la modificació del conveni que el Comú manté amb FEDA des del 2008. Aquest concreta una cessió, per part de la corporació, d’un espai públic perquè la parapública pugui edificar una instal·lació de serveis, especialment enfocada a crear una xarxa de calor per a la zona (seguint el que s’ha fet a Soldeu i s’està fent a la Comella).

Els canvis impliquen traslladar de lloc la cessió: d’una parcel·la en un terreny al Prat del Roure, a una al pont Copríncep Joan Martí Alanis. Els taronges veuen bé aquest canvi d’emplaçament, ha assegurat Aleix: “tot el que sigui per millorar la parròquia, ho votarem a favor”.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

La Secció Jove de Demòcrates inicia una campanya de recollida de joguines per Nadal
Modificacions a les lleis de Seguretat Pública i de Sanitat per reforçar la protecció de la salut de la ciutadania