Eleccions comunals 2019Notícies

Demòcrates guanya a quatre comuns i es converteix en el clar guanyador de les eleccions

Demòcrates per Andorra ha esdevingut el clar vencedor de les Eleccions Comunals d’aquest 15 de desembre. Ha guanyat amb solvència a cinc de les sis parròquies on es presentava (en solitari, liderant o participant en una candidatura amb d’altres formacions polítiques), mentre que ha quedat a només deu vots de la sisena, Escaldes-Engordany. Durant els quatre anys vinents els comuns de Canillo, Encamp, Ordino i Andorra la Vella estaran liderats per candidatures Demòcrates. A aquests quatre se li ha de sumar la Massana on DA, juntament amb Ciutadans Compromesos i Liberals d’Andorra, eren l’única llista aspirant al consolat.

A més, a Sant Julià de Lòria, Desperta Laurèdia de Cerni Cairat, candidatura a la qual els taronges donaven suport i on hi tenien militants, ha fet uns excel·lents resultats plantant cara a Terceravia+Unió Laurediana+Independents. Entre les dues llistes només hi ha hagut 189 vots de diferència.

En xifres globals, a aquests comicis han votat 15.722 persones, el que suposa una participació del 56,50%. Ha baixat 4,27 punts percentuals en comparació amb les eleccions comunals de fa quatre anys, i 11,77 punts respecte als comicis generals del passat mes d’abril.

Canillo: victòria amb gairebé el 60% dels vots

Canillo guanyadors

Demòcrates+Independents de Canillo ha guanyat els comicis amb 424 vots, el que representa el 59,72% del total. Després de vuit anys, els taronges tenien rival polític, Objectiu Comú, amb Albert Torres al capdavant, que ha fet 286 vots, el 40,2% del total.

Francesc Camp ha manifestat, poc després de conèixer els resultats amb el 100% de l’escrutini, que aquests són mostra que s’ha fet una “molt bona feina a la corporació”. Demòcrates portava “un programa molt complet, amb més de 100 propostes”, ha recordat. Camp ha manifestat que afronta el repte de ser cònsol “amb molta il·lusió” i amb ganes de tirar endavant tots aquests projectes per a la parròquia.

 Encamp: Mas i Racagnères sumen 280 vots més que el PS

Encamp EC2019

Les quatre candidatures que aspiraven al consolat a Encamp no han estat impediment perquè l’equip liderat per Laura Mas i Joan Miquel Rascagnères hagin vençut amb gairebé 300 vots més que la segona força més votada, la del Partit Socialdemòcrata de David Ríos. ‘En Comú per Encamp’ ha aconseguit el 41,27% dels vots.

“Estem molt satisfets amb els resultats”, que són fruit de la “feina ben feta dels darrers vuit anys”, ha manifestat Mas. Ha garantit que “treballarem per convertir la parròquia en un referent”. També ha afirmat que seran “molt propers amb els ciutadans”, amb una “política participativa” per implicar els encampadans.

 Ordino: aval de la ciutadania a la gestió d’aquests quatre anys

Guanyadors Ordino

 Els ordinencs han validat la gestió que l’equip liderat per Josep Àngel Mortés ha fet aquests darrers quatre anys. La llista ha obtingut 552 vots, el 44,95% del total. Molt lluny ha quedat Per Ordino d’Enric Dolsa, amb el 24,59% dels vots, i Movem Ordino de Sandra Tudó, amb el 22,88%.

Mortés ha definit la victòria com a “molt important” i, fins i tot, ha reconegut que no s’esperaven vèncer amb tanta diferència. “És el resultat de la gran feina d’aquests quatre anys i del que ha fet tot l’equip”, ha assegurat.

Andorra la Vella: victòria amb més del 51% dels vots

Guanyadors ALV

La candidatura encapçalada per Conxita Marsol i David Astrié han superat en 13 punts percentuals la del Partit Socialdemòcrata de Dolors Carmona. Ha sumat 1.943 vots, més del 51% del total. Una victòria solvent que permetrà a l’equip d’‘En Comú per Andorra la Vella’ acabar el projecte iniciat fa quatre anys.

“Estem molt contents” ha manifestat Marsol un cop finalitzat l’escrutini, perquè els ciutadans d’Andorra la Vella “ens han demostrat que ens continuen fent confiança”. Ha afirmat que aquest pròxim mandat “es continuarà treballant amb la mateixa responsabilitat, intensitat i il·lusió que com ho hem fet fins ara”.

Escaldes-Engordany: a les portes de la victòria

EC2019

Escaldes-Engordany ha estat definitivament la parròquia més renyida. Fins a pràcticament l’últim sospir de l’escrutini no s’ha conegut la candidatura guanyadora. De fet, només deu 10 vots han separat la llista liderada per Miquel Aleix de la socialdemòcrata de Rosa Gili, que finalment ha resultat la vencedora. Aleix ha obtingut 1.367 vots, el 45,29% del total. Farà oposició amb tres consellers.

Aleix ha volgut “felicitar els que han guanyat”, i “agrair també a les persones que ens han fet confiança”. Ha assegurat que “farem una oposició constructiva” però, a la vegada, “serem vigilants i intentarem que Escaldes-Engordany mantingui la mateixa línia que ha seguit fins ara, perquè hem aconseguit fer una parròquia referent i volem que així ho segueixi sent”.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Els candidats de Demòcrates i d’‘En Comú’ exerceixen el seu dret de vot i insten la ciutadania a fer el mateix per incrementar la participació
Serra: “De la satisfacció a l’eufòria només hi ha hagut deu vots de diferència”