Eleccions comunals 2019Notícies

Rascagnères assegura que les declaracions de Pere López denoten “un total i profund desconeixement de la parròquia”

La llista d’‘En Comú per Encamp’ s’ha trobat aquest divendres en el darrer acte de campanya, per celebrar que han pogut “explicar i fer arribar” les seves propostes a bona part dels ciutadans de la parròquia. La cap de llista, Laura Mas, ha assegurat que durant el porta a porta i altres trobades amb els encampadans també s’han recollit les seves “inquietuds”, que “les farem nostres”. “Tindrem les portes obertes per seguir parlant i construir un Encamp millor que fa quatre anys i que en fa vuit”, ha garantit. Amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida i oferir “més oportunitats per a tots els ciutadans”, ha afegit.

També durant l’acte, el número 2 de la llista, Joan Miquel Rascagnères, ha lamentat les declaracions que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va fer ahir al Consell General, ironitzant sobre el dinamisme i activitat comercial d’Encamp. “No ens ha estranyat”, perquè “és la imatge que el PS ha portat tota la campanya, del primer a l’últim dia, de pessimisme”, ha exposat. A la vegada, “denota un profund i total desconeixement de la parròquia” per part de López. Un fet, “normal, perquè no el veiem per aquí”.

Rascagnères ha considerat que la llista socialdemòcrata no té el coneixement suficient per encapçalar el comú, tenint en compte que porten un programa amb “moltes crítiques, totalment infundades, i poques propostes”.

En canvi, “nosaltres hem estat propers i clars amb les propostes”, ha afegit Mas. “Som molt clars i tenim molt definit” el que es vol per als encampadans.

Aleix defensa un programa “realista, amb projectes concrets”, enfront d’altres “que fan grans promeses” sense pensar com es pagaran

Escaldes EC2019

 La candidatura de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany ha escollit Vivand, un dels grans èxits d’aquest darrer mandat, per celebrar el darrer acte de campanya. El cap de llista, Miquel Aleix, ha valorat positivament la “gran acollida” que han tingut entre la ciutadania les propostes taronges, amb un programa “explícit, realista i amb projectes concrets”. Un programa que, ha manifestat, dista molt del d’altres candidatures que fan “grans promeses i anuncien grans projectes, però ningú pensa com es faran i finançaran”. En canvi, “el nostre programa està ben pensat i estudiat perquè pugui ser una realitat el pròxim mandat”.

Les propostes de Demòcrates parteixen d’estudis que demostren que es podran tirar endavant, i sense endeutar la parròquia, ha assegurat Aleix. I és que, un dels grans objectius, és “mantenir la situació financera actual, que és molt bona, i no pujar la pressió fiscal”. “S’ha de tenir cura d’impulsar projectes i, a la vegada, mantenir l’equilibri financer”, ha afegit.

Aleix ha celebrat que, al llarg d’aquests quinze dies, Demòcrates ha mantingut un contacte molt directe amb la ciutadania, i que “hem tingut una gran acollida”. Han pogut copsar, ha explicat, “que una gran part de la població està contenta amb la gestió que s’ha fet d’Escaldes” aquests quatre anys. Si els electors els tornen a fer confiança, “seguirem treballant amb ganes per seguir fent de la parròquia el referent que ha estat els darrers mandats”.

Demòcrates de Canillo aposta per augmentar el turisme des de la qualitat

Reunio poble EC2019

Més d’un centenar de persones han assistit aquest dijous a la nit a la reunió de poble que Demòcrates+Independents de Canillo ha celebrat al Palau de Gel. El cap de llista, Francesc Camp, ha explicat que una de les prioritats de la candidatura és atreure més turisme de qualitat. Camp ha recordat que Canillo és la que parròquia que rep més turistes i que ara s’ha de treballar perquè aquests creixin des de la qualitat i de manera sostenible. Projectes com els ponts tibetans, el circuit turístic per la parròquia o convertir Ransol en punt de sortida del Camí de Sant Jaume ajudaran en aquest objectiu, ha plantejat Camp.

En aquest sentit, Camp ha agraït la gestió feta per l’anterior Comú liderat per Josep Mandicó, ja que ha deixat unes finances comunals sanejades. Si els electors li fan confiança, Camp ha garantit rigor i eficiència a l’hora de fer inversions, per seguir amb aquesta tendència

A l’acte ha intervingut el cap de Govern i president del partit, Xavier Espot, que ha destacat la bona sintonia actual entre l’Executiu i el Comú canillenc. Una sintonia que se seguirà reforçant si Camp és el nou cònsol, tenint en compte el seu passat com a ministre de Turisme, ha defensat.

Els membres de la llista canillenca també han defensat durant la reunió de poble les mesures “realistes” que porten al programa en matèria d’habitatge.

‘En Comú per Ordino’ fomentarà la cultura i patrimoni per dinamitzar els pobles, els seus comerços i hotels

ORdino EC2019

El producte turístic ‘Les claus de la Cortinada’, impulsat aquest estiu per l’actual corporació ordinenca, ha aconseguit incrementar un 600% les visites a la instal·lació de la Mola i la serradora de Cal Pal, així com ha portat més gent a l’església de Sant Martí de la Cortinada, l’edifici de Cal Pal i el Centre de Natura. És, per tant, un clar exemple de proposta d’activitat que capta visitants a través del patrimoni i cultura del poble i que, de retruc, serveix per dinamitzar els hotels i comerços de la zona. Aquest plantejament és el que seguirà impulsant amb d’altres iniciatives similars la candidatura d’‘En Comú per Ordino’, si els electors li fan confiança el pròxim 15 de desembre.

Totes les activitats per fomentar el turisme s’englobaran dins la proposta Riberamunt, tal com ha detallat el número 6 de la llista, Jordi Serracanta. “Potenciarem la cultura i patrimoni dels pobles de la parròquia més enllà del nucli d’Ordino” i fins al Serrat, perquè “la gent els conegui i ajudar a dinamitzar tota la zona”, ha exposat.

Serracanta ha estat acompanyat d’aquest darrer acte de campanya pel número 10 de la llista, Antoni Escabrós, i pel número 11, Josep Anton Mazón.

 

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

‘En Comú per Encamp’ crearà un pla de formació i ascens de la carrera professional dels treballadors comunals
Els candidats de Demòcrates i d’‘En Comú’ exerceixen el seu dret de vot i insten la ciutadania a fer el mateix per incrementar la participació