Eleccions comunals 2019Notícies

Els candidats de Demòcrates i d’‘En Comú’ exerceixen el seu dret de vot i insten la ciutadania a fer el mateix per incrementar la participació

La jornada electoral de les Eleccions Comunals 2019 ja està en marxa. Els cinc caps de llista de les candidatures de Demòcrates i d’‘En Comú’ han votat als seus respectius col·legis, en una jornada que està transcendint sense incidències. La participació de l’elector, que de moment està sent més baixa que fa quatre anys, és un aspecte en el qual han volgut incidir tots els candidats. Han instat els ciutadans a exercir el seu dret de vot, a què decideixin qui volen que gestioni els seus comuns els pròxims quatre anys. Així mateix, han confiat que els percentatges s’incrementin notablement les pròximes hores, fins que tanquin els col·legis electorals.

En la mateixa línia s’ha mostrat també el cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, que ha votat cap al migdia al col·legi d’Escalde-Engordany. “Com a cap de Govern, em sento corresponsable del nivell de participació que hi pugui haver”, “tots els responsables polítics tenim l’obligació d’explicar a la gent que les polítiques que es fan des dels comuns són molt importants per als ciutadans i ciutadanes”, ha manifestat. Per a això, “és important participar”, ha demanat.

Espot EC2019

Tornant als caps de llista, Francesc Camp (Demòcrates+Independents de Canillo), Laura Mas (‘En Comú per Encamp’), Josep Àngel Mortés (‘En Comú per Ordino’), Conxita Marsol (‘En Comú per Andorra la Vella) i Miquel Aleix (Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany), han coincidit a celebrar que durant les dues setmanes de campanya han pogut traslladar de manera satisfactòria a la població els projectes i accions que porten als seus programes.

 

Canillo: continuar amb la “bona feina feta”

Camp votant

L’aspirant a cònsol major, Francesc Camp, ha votat al comú pels volts de les 14 hores. Ha ressaltat que, en el cas de la parròquia canillenca, la participació està augmentant respecte a fa quatre anys, fet que demostra que “la ciutadania té ganes de participar i sentir-se representada”. El fet que, després de vuit anys, hi hagi dues candidatures, “ajuda”.

Camp ha recordat que el programa taronja és “dens, amb més de 100 accions”, i, “tot i que apostem per la continuïtat, tenim clar que la parròquia ha de ser dinàmica”.

 

Encamp: una campanya “neta”

Mas EC2019

La cap de llista, Laura Mas, ha anat a votar acompanyada de les seves filles cap a dos quarts de dotze. S’ha mostrat molt satisfeta per com han anat els darrers 15 dies, “perquè hem transmès el projecte i hem fet una campanya neta”. Ha demanat als encampadans “que vagin a votar i manifestin la seva voluntat sobre què volen per a la parròquia”.

Mas ha reconegut que és un dia “complicat” i de “nervis”, que intentarà pal·liar acompanyada de la seva família.

 

Ordino: un “futur positiu” per a la parròquia

Josep Àngel Mortés, que aspira a la reelecció, ha volgut destacar després de votar, cap a dos quarts de dotze, “la bona feina feta aquests darrers 15 dies, en els que hem anat creixent”. S’ha mostrat “esperançat” amb aquesta jornada d’eleccions, i confiat en el fet que, siguin quins siguin els resultats, es mantindrà un “futur positiu” per a la parròquia.

 

Andorra la Vella: “nerviosisme i il·lusió”

La també aspirant a la reelecció, Conxita Marsol, ha votat cap a dos quarts d’onze. Ha desitjat que, amb el pas de les hores, la participació vagi a l’alça. Ha reconegut cert “nerviosisme” en aquesta jornada, però també “il·lusió”, confiant en “el bon criteri que caracteritza els ciutadans d’Andorra la Vella”, a l’hora de decidir qui ha de liderar la corporació.

Marsol ha manifestat que està vivint el dia amb més nervis que fa quatre anys, perquè ara “ens presentem a la reelecció, i sembla que et sents més examinat sobre tot el que has fet”.

 

Escaldes-Engordany: “La paraula ja la té el poble”

El cap de llista de Demòcrates+Independents, Miquel Aleix, ha votat pels volts de dos quarts d’onze. Ha demanat als escaldencs “que aprofitin aquest dia per facilitar la festa de la democràcia”, i fer augmentar la participació. Aleix s’ha mostrat satisfet per haver pogut traslladar els projectes taronges durant la campanya; “avui la paraula ja la té el poble”, ha afegit.

Aleix ha garantit que, siguin quins siguin els resultats, “treballarem amb eficiència i dedicació”.

 

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Rascagnères assegura que les declaracions de Pere López denoten “un total i profund desconeixement de la parròquia”
Demòcrates guanya a quatre comuns i es converteix en el clar guanyador de les eleccions