Eleccions comunals 2019Notícies

Serra: “De la satisfacció a l’eufòria només hi ha hagut deu vots de diferència”

El president de Demòcrates, Xavier Espot, ha volgut donar aquest dilluns un “agraïment profund als andorrans i andorranes que ens han donat un suport incontestable” en aquestes Eleccions Comunals. Tant a les parròquies on Demòcrates s’ha presentat en solitari, com a les que ho ha fet amb coalició. Espot ha explicat que “hem aconseguit 49 dels 80 consellers de comú de les set parròquies, un 61,25% del total”. En definitiva, “governarem en 5 dels 7 comuns, que sumen un 70% de la població”, ha celebrat. En el cas d’Escaldes-Engordany, en què la candidatura de Miquel Aleix s’ha quedat a les portes de la victòria, ha opinat que s’ha obtingut uns resultats “excel·lents”. En la mateixa línia s’ha mostrat el secretari general del partit, Jaume Serra, que ha recalcat el fet que DA hagi “guanyat les eleccions” i que, “de la satisfacció a l’eufòria, només hi ha hagut deu vots de diferència”.

Espot: “Governarem en 5 dels 7 comuns, que sumen un 70% de la població

Serra també ha celebrat que Demòcrates hagi estat capaç “d’engrescar a la gent, de ser una força aglutinadora, que enganxa”. Ha defensat que s’han obtingut unes dades de vots “boníssimes”.

Pel que fa a l’augment de l’abstenció que s’ha viscut a aquests comicis, la situació “no ens ha de satisfer”, ha reconegut Espot, i “tots els responsables polítics ens hem de sentir corresponsables”, també per fer arribar el missatge de la importància que tenen els comuns en el dia a dia de la ciutadania.

“S’han de plantejar solucions” per acatar la problemàtica, ha afegit Serra, que ha posat com a exemple la millora del vot per correu. En aquest punt, el cap de Govern ha recordat que el Consell General està treballant en la modificació de la llei electoral i que, un dels aspectes on es vol incidir és, precisament, en el vot per correu i en facilitar el vot de les persones amb discapacitat.

A la roda de premsa de balanç dels resultats de les eleccions també hi ha participat la secretària d’organització de Demòcrates, Rosalina Areny. Ha demanat als andorrans que “traslladin els valors de la democràcia” a les noves generacions, perquè cada vegada s’impliquin més. Amb tot, també ha plantejat que unes eleccions tan properes a les nacionals, el passat més d’abril, poden haver causat “desgast” i “cansament” dels ciutadans a l’hora d’anar a votar.

D’altra banda, Espot també ha volgut tenir unes paraules per Miquel Aleix, “una de les persones més nobles que he conegut i un gran servidor de país”. Dins d’Escaldes, ara toca “estar molt units i sumar forces per recuperar la parròquia d’aquí a quatre anys”.

Espot ha volgut destacar que Aleix és “una de les persones més nobles que he conegut i un gran servidor de país”.

Finalment, també ha volgut destacar que el pacte de coalició de Govern ha quedat reforçat amb els resultats d’aquestes eleccions.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates guanya a quatre comuns i es converteix en el clar guanyador de les eleccions
L’Executiva de Demòcrates reprèn el treball de les comissions un cop passades les Eleccions Comunals