Articles d'opinióEduard Muñoz Pérez

Document de principis

Un dels punts de l’ordre del dia del congrés ordinari de Demòcrates, que vam celebrar dimecres passat, va ser la presentació d’un document de principis de partit.

Es tracta d’una declaració política per posar al dia la missió, visió i valors de Demòcrates, amb la voluntat de donar resposta als reptes d’avui, en clau econòmica, mediambiental i social. Perquè els reptes d’Andorra s’han anat modelant i no són els mateixos de fa gairebé dotze anys, quan es va fundar el partit.

Els reptes no són els mateixos, però sí els principis de Demòcrates. És a dir, en cap cas s’hi renuncia en aquest document, tot al contrari, se’ls reforça ara que caldrà, de nou, empènyer. Tant al Govern i al Consell General, com als comuns.

Els nostres principis, amb els quals ens refermem, defineixen Demòcrates com un partit compromès amb la llibertat, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, i que vol treballar per una Andorra oberta, respectuosa amb la diversitat i alhora orgullosa de la seva identitat.

Una Andorra que sap preservar els equilibris que l’han fet pròsper, també amb la vista posada a la comunitat internacional i les relacions amb aquesta.

El document de principis va ser presentat a la militància i, posteriorment, aprovat per unanimitat al Congrés. No sense abans comptar amb un torn obert de dubtes i apreciacions.

En aquest, vaig aprofitar per demanar si aquest document estava cridat a ser la base sobre la qual es treballarà el programa electoral per a les properes eleccions generals.

I sí, partirà d’aquí, però només serà un inici ja que ara ens toca, com a formació política, posar-nos a treballar per definir el programa electoral que més i millor doni resposta a les necessitats de la població. I que també contribueixi a assolir els reptes que ha d’afrontar el país per continuar creixent.

Aquesta declaració de principis és pública i la podeu consultar a la pàgina web www.democrates.ad.

 

Article del secretari del comitè parroquial de Demòcrates d’Andorra la Vella, Eduard Muñoz, publicat al Diari d’Andorra el 22 de novembre del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Eduard Muñoz Pérez

Articles relacionats

Candidat i reptes
Transparència, responsabilitat, respecte