Adrià EspinetaArticles d'opinió

Candidat i reptes

El passat dimecres els Demòcrates vam celebrar el nostre 7è Congrés ordinari. No cal ser molt viu per saber que la notícia més destacada del Congrés va ser la candidatura de Xavier Espot a encapçalar la llista nacional dels Demòcrates a les properes eleccions generals, fet que celebrem i que totes i tots esperàvem amb il·lusió i amb el convenciment que és el millor candidat per afrontar els reptes que Andorra té per davant.

Més enllà de les anècdotes del discurs que tant rebombori han causat entre l’oposició –com si només l’oposició tingués el dret a ser crítica amb els grups de la majoria- aquest pas endavant situa la nostra formació davant l’enorme responsabilitat de fer el possible per poder afrontar, novament, quatre anys de govern que s’albiren en horitzons complexos. Dic “fer el possible”, perquè som conscients que les eleccions ningú les té guanyades i que hi ha un enorme esforç a fer per plasmar al programa electoral respostes i oportunitats per a la ciutadania. També és ben clar que el futur d’Andorra i les solucions als neguits i necessitats de la societat andorrana s’han d’afrontar amb seny i equilibri, cercant propostes i solucions factibles i que aportin els resultats esperats.

Tanmateix, abans de l’inici formal de la campanya electoral –que molts ja donen per iniciada–, encara queda temps dins la present legislatura per tancar importants projectes legislatius que estan ara mateix pendents de tràmit al Consell General, molts dels quals ja encaren problemàtiques actuals que seran recurrents en els propers mesos.

Projectes de llei com el de mesures per respondre a situacions de crisi energètica o el de mesures de protecció, d’estímul del mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge són molt necessaris per donar resposta als problemes reals de la ciutadania.

Des de la Secció Jove de Demòcrates celebrem el pas endavant de Xavier Espot per ser el nostre futur candidat a la llista nacional de les properes eleccions generals i desitgem, amb la il·lusió i l’optimisme vinculats, poder continuar aportant el nostre granet de sorra en aquests temps que venen.

 

Article del president de la Secció Jove de Demòcrates, Adrià Espineta, publicat al Diari d’Andorra el 20 de novembre del 2022.

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

Els reptes del pressupost
Document de principis