Consell GeneralGrup Parlamentari DemòcrataNotícies

El Grup Parlamentari Demòcrata vota en contra de la proposició de llei del GPS perquè “posa en perill el sistema de pensions”

El Grup Parlamentari Demòcrata ha votat desfavorablement a la proposició de llei presentada pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata de modificació de la Llei del Fons de reserva de jubilació. Durant la sessió ordinària celebrada aquest dijous el president del grup, Carles Enseñat, ha alertat que la proposta socialdemòcrata de destinar fins a un 10% del Fons de Reserva de Jubilació a habitatge, “posaria en perill el sistema de pensions”.

Enseñat, en la seva intervenció, ha exposat que el Fons de reserva de jubilació “és una garantia” perquè els ciutadans puguin percebre la seva pensió i que és una “gran irresponsabilitat posar-lo en perill”, tal com plantejaven els socialdemòcrates.

Enseñat: El FRJ “és una garantia” perquè els ciutadans puguin percebre la seva pensió i és una “gran irresponsabilitat posar-lo en perill”

El president del GPD ha afegit que concentrar un 10% en el mercat immobiliari andorrà “és un risc”. Serien més de 130 milions d’euros en un únic sector, i a dins del país, ha exposat.

També ha recordat que, a banda del Grup Demòcrata, també els grups Liberal i de Ciutadans Compromesos, el Govern, la CASS i agents del mateix sector immobiliari no veuen amb bons ulls la mesura del grup del PS.

 

Per tot plegat, el GPD ha votat negativament a la presa en consideració de la proposició de llei, “feta des de la improvisació i buscant el rèdit a curt termini”, ha conclòs Enseñat.

Coonsell General de l'11 d'octubre

La iniciativa legal del Grup Socialdemòcrata ha estat rebutjada pel ple, amb 17 vots en contra i 11 a favor. Tampoc s’ha pres en consideració la Proposició de llei de modificació de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, presentada pel Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents. La proposició defensava que els pressupostos de l’Estat es presentin amb dèficit zero.

Discurs Montané

A la seva intervenció, el conseller general Demòcrata David Montané, que s’estrenava després de jurar el càrrec el passat dimarts, ha defensat les mesures de control que deriven del Marc Pressupostari, i que han permès assolir un “equilibri” i “rigor financer” tant pel que fa al Govern com als comuns.

Montané ha volgut deixar clar que el Grup Demòcrata no comparteix que s’hagi de “limitar per llei la capacitat d’inversió de l’Administració”. Ha defensat que el Govern “ha de tenir capacitat d’invertir en el país, en infraestructures i serveis”. “Ha de ser un dinamitzador de l’economia”, ha refermat, sempre que “aquesta inversió estigui dins dels límits màxims permesos”, tal com preveu la llei que el Grup de Terceravia ha proposat de modificar.

Montané: el Govern “ha de tenir capacitat d’invertir en el país, en infraestructures i serveis”, i “ha de ser un dinamitzador de l’economia”

La proposició de llei ha estat rebutjada amb 17 vots en contra i 11 a favor.

Finalment, durant la sessió del Consell General d’aquest dijous s’ha elegit a la consellera Demòcrata Núria Rossell membre de la Comissió Permanent.

Consell General del 10 d'octubre

Etiquetes: Consell General, Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Els grups parlamentaris de la coalició, el Govern i ‘Fridays For Future’ tanquen la proposta d’acord per declarar l’estat d’emergència climàtica a Andorra
L’Executiva de Demòcrates valida el perfils dels candidats que ja han acceptat concórrer a les eleccions del 15-D