Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Els grups de la coalició retallarem un 15% el sou dels nostres consellers generals en el marc de la crisi de la Covid-19

1 comentari

Els grups parlamentaris que conformen la coalició de Govern -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesosreduiran el sou dels seus consellers i conselleres generals  un 15%. Aquest és el percentatge establert i que deriva del projecte de llei per reduir els sous dels càrrecs electes que el Govern entrarà a tràmit aquest dissabte, i on encomana el Consell General i altres entitats públiques que se sumin a la mesura, que serà d’obligat compliment per a l’Administració General i empreses públiques dependents de l’Executiu.

Aquesta retallada del 15% serà la proposta que els grups de la majoria faran a la Junta de Presidents del pròxim dimarts. Tot i això, el percentatge final de reducció de salaris dels consellers generals s’haurà de consensuar amb totes les forces polítiques representades al Consell General.

El Projecte de llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques s’ha presentat aquesta tarda en la roda de premsa del Govern. Dona resposta a una disposició addicional de la segona llei Òmnibus, que encomana l’Executiu a elaborar els 15 dies hàbils posteriors un text legal per reduir els sous dels càrrecs polítics, en el marc de la situació d’emergència sanitària causada per la Covid-19. Per contribuir en els criteris de coresponsabilitat i solidaritat, els quals ha hagut d’assumir la població d’Andorra.

Pel que fa als membres de Govern es retallaran en línies generals també un 15% el salari, mentre que el cap de Govern Xavier Espot se’l retallarà un 20%.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Benazet: “No som nosaltres els que diem que hem gestionat bé la crisi, ho diu la comunitat internacional i l’OMS”
Més ajudes directes per als autònoms i retroactives des de l’1 d’abril