Consell GeneralNotícies

Més ajudes directes per als autònoms i retroactives des de l’1 d’abril

2 comentaris

Els grups parlamentaris de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) han votat aquest dilluns a favor del tercer text legal per pal·liar els efectes de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. Un projecte de llei que amplia les accions per als treballadors per compte propi, col·lectiu especialment colpit per aquesta crisi i essencial per a la nostra economia. Concretament, el projecte de llei augmenta les ajudes directes i les fa extensives en el temps amb caràcter retroactiu: entraran en vigor des de l’1 d’abril. En total suposen una injecció per al col·lectiu de prop de 4 milions d’euros mensuals.

Gràcies al text aprovat, els autònoms es podran acollir a la prestació per tenir cura dels fills menors de 14 anys o amb discapacitat fins que no es reprengui l’activitat escolar amb normalitat. També es fa extensiva la prestació de 1.083 euros als autònoms que cotitzen el 125 i el 137,5%, als menors de 35 anys que s’acullen a la cotització del 25% i als que van iniciar la seva activitat entre l’1 i el 13 de març. Així mateix, es clarifica que tot el col·lectiu es podrà acollir a aquesta prestació independentment de si han suspès o reduït la seva cotització a causa de l’emergència sanitària.

Els autònoms es podran acollir a la prestació per tenir cura dels fills menors de 14 anys o amb discapacitat

El contacte directe amb els autònoms i la mateixa evolució d’aquesta crisi han motivat la introducció d’aquestes noves accions, ha defensat la consellera Demòcrata Ester Molné durant la seva intervenció. “Ens hem d’adaptar a les noves demandes i necessitats” de la nostra ciutadania, ha manifestat, i “amb la major celeritat”.  Molné ha argumentat que les ajudes són “més beneficioses que les de bona part dels països de l’entorn”.

Molné ha refermat que la coalició s’ha de centrar en ajudar els ciutadans i no entrar a les picabaralles amb el Partit Socialdemòcrata, malgrat no vulgui votar a favor d’una llei amb accions que ells mateixos defensen. “No és el que demana ni necessita la població”, ha afirmat.  Per la seva part, la presidenta suplent del grup Demòcrata, Mònica Bonell, ha recalcat que aquestes accions aporten “coherència” a les demandes que els han fet arribar els col·lectius més afectats per aquesta crisi. I ha demanat la mateixa coherència al grup socialdemòcrata per contribuir a sortir-ne.

Bonell, ha recalcat que aquestes accions aporten “coherència” a les demandes que els han fet arribar els col·lectius més afectats per aquesta crisi

Mònica Bonell Covid

Les noves ajudes directes i més àmplies per als treballadors per compte propi s’han afegit a aquest Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents en matèria processal i administrativa, que en el seu gruix principal donarà seguretat jurídica a la correcta represa de l’activitat judicial i administrativa, la qual s’ha vist afectada per la suspensió dels terminis processals i judicials.

El projecte de llei s’ha aprovat amb els vots a favor de la majoria i de Terceravia, i amb l’abstenció del Grup Socialdemòcrata.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Els grups de la coalició retallarem un 15% el sou dels nostres consellers generals en el marc de la crisi de la Covid-19
Demòcrates d’Escaldes estén la mà a la majoria comunal perquè accedeixi a participar al fons solidari per la Covid-19