Articles d'opinióGerard Menardia

Embellim els espais naturals

La setmana passada vam presentar des del Comú dues novetats a la parròquia, especialment enfocades a embellir i fomentar zones amb un alt potencial tant per al gaudi de la població com per als turistes. Per una banda, vam explicar el treball fet a la Vall d’Enclar, un dels espais verds més importants de la parròquia i que es pot visitar seguint una ruta circular (començant o des del carrer dels Barrers o des del carrer Major de Santa Coloma). Concretament, hem millorat l’accés pels Barrers, fent més atractiva i fàcil l’entrada, hem marcat la ruta amb elements naturals, hem recuperat el camí de la Llisanda i hem instal·lat cadenes i escales noves durant el trajecte per facilitar el pas. També hem fet accions puntuals a la zona de la cascada, com la col·locació d’un punt per fer-se selfies.

La segona novetat presentada la setmana passada és la col·locació de l’obra Casa meva és casa teva, d’Émilie Klasen, al Camí del Tamarro de la zona de la Comella. L’obra, que es va exposar a la Biennal Land Art 2021, encara fa més atractiu un espai molt freqüentat per infants i famílies, i és fruit de la donació de l’artista i de l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (AUTEA). De fet, es tracta d’una instal·lació artística sensorial plena de color, que adapta els detalls a les necessitats de les persones amb autisme.

Les millores a la Vall d’Enclar i al Camí del Tamarro se sumen a les realitzades els darrers mesos, com l’adequació amb pedra seca del camí d’accés a l’església de Santa Coloma, per integrar-lo a l’entorn patrimonial. O l’embelliment i millora dels recs: hem instal·lat nous bancs i punts de brossa i hem renovat les baranes del Rec de l’Obac. També hem editat un plànol amb 18 camins marcats d’Andorra la Vella, amb informació sobre la distància, temps i punts d’interès, i una guia turística específica de Santa Coloma.

Sabem que la parròquia compta amb un potencial natural espectacular i volem que tothom el pugui gaudir. És amb aquest objectiu que estem millorant els accessos i creant nous punts d’interès. Sempre, això sí, fent una crida al respecte per la cura del medi ambient i la seva biodiversitat.

 

Article de Gerard Menardia, conseller Demòcrata d’Aparcaments i Patrimoni Natural del comú d’Andorra la Vella, publicat al Diari d’Andorra el 21 de juny del 2022. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Gerard Menardia

Articles relacionats

Pont Tibetà: continuem desestacionalitzant
Foment de l’esquí i preservació del territori