Articles d'opinióMarc Jové

Equador

Tot just hem arribat a l’equador del mandat comunal i el que semblava un mandat que transcorreria dins de certa normalitat ha estat en gran part marcat per la incertesa a causa de la covid-19. No obstant això, des del comú de la Massana hem après a gestionar la incertesa sense deixar, en paral·lel, d’endegar projectes i prendre decisions amb l’objectiu de millorar la parròquia i el seu futur.

Des de fa anys, la tresoreria de la Massana ha estat en constant tensió per la situació de l’estació d’esquí de Pal Arinsal, gestionada per la societat EMAP, propietat del comú massanenc. No obstant això, un fet que em sorprèn molt és que, malgrat que ha estat públic que cada any s’han anat amortitzant les accions preferents, la major part de la població de la parròquia no tenia coneixement de la situació real d’EMAP, així com de la tensió de tresoreria que pateix el comú, a resultes precisament del pagament anual d’aquestes preferents i de les aportacions periòdiques a l’esmentada societat.

Aquesta situació ha comportat que la capacitat per fer inversions de la corporació hagi estat molt limitada, condicionant la gestió dels darrers equips comunals a prioritzar les accions més imprescindibles i essencials, així com al manteniment de la par­ròquia. Avui dia, amb la integració d’EMAP a la societat SETAP365 (constituïda formalment el 30 de desembre), tenim davant un nou horitzó que permetrà, any a any, a l’actual equip comunal i als altres que en el futur ens succeeixin gaudir de més capacitat econòmica i, així, poder fer més inversions i endegar projectes en benefici de la parròquia i dels ciutadans.

A la vegada, celebrem la integració com quelcom molt positiu per a l’estació de Pal Arinsal: amb la unió amb Soldeu-el Tarter i les millores que se’n derivaran esdevindran conjuntament un dels millors dominis esquiables d’Europa.

Just encetant un nou any i mirant cap al futur amb molta il·lusió, aprofito per desitjar a tothom una molt bona entrada d’any, acompanyada de la millor salut i esperança per a aquest 2022.

 

Article de Marc Jové, conseller de Demòcrates al Comú de la Massana, publicat al Diari d’andorra l’11 de gener del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Marc Jové

Articles relacionats

Sense projecte
Modificació dels nostres símbols (I i II)