Consell GeneralNotícies

Espot renova per quatre anys més el seu compromís amb la ciutadania d’Andorra

1 comentari

Xavier Espot ja és cap de Govern d’Andorra: ha jurat el càrrec aquest dilluns al migdia a Casa de la Vall, renovant per quatre anys més el seu compromís amb les andorranes i andorrans.  La sessió del jurament ha estat presidida pels Síndics Carles Ensenyat i Sandra Codina, ha comptat amb la presència dels 28 consellers i conselleres generals així com companys, amics i família del ja cap de Govern d’aquesta IX legislatura constitucional.

En les seves primeres paraules ja com a líder de l’Executiu, Espot ha garantit que escoltarà la veu dels 28 consellers generals, però també la de la ciutadania. “Escolto i em faig ressò de la veu de les persones que tenen dificultats per trobar habitatge, la dels joves que volen treballar al seu país, la de les persones grans que aspiren a una vellesa digna, la de les dones que volen avançar cap a la igualtat efectiva, la dels qui estan al capdavant de tots els petits negocis que han fet Andorra gran, la dels qui volen llegar a les generacions futures un país pròsper i amb qualitat de vida com el que hem rebut dels nostres avantpassats”. “Són aquestes esperances, neguits, pors i expectatives”, ha afegit, “les que conformen el mandat que avui acabo de jurar, que compliré amb tota la meva capacitat i forces

Posteriorment a la intervenció d’Espot, ha adreçat unes paraules el Síndic General Carles Ensenyat. Adreçant-se al cap de Govern, “heu de recordar com éreu quan vau jurar el càrrec de cap de Govern per primera vegada. Com éreu quan vau exercir les responsabilitats de ministre de Justícia, Interior, de Treball i Afers Socials. I fins i tot com éreu quan vau decidir que la vostra vida estaria dedicada al servei públic“. En aquest punt, “no podreu tornar a ser cap d’aquestes persones que acabo d’evocar. Però no deixareu mai d’haver-ho estat. Les persones tenim memòria i capacitat d’aprendre”.

La sessió ha finalitzat amb la tradicional fotografia dels consellers, càrrecs institucionals i el cap de Govern, a les escaldes de Casa de la Vall.

Composició ministerial

Ja a la tarda, el cap de Govern ha comparegut davant els mitjans per anunciar la composició del seu gabinet ministerial. Queda establerta de la següent manera:

– Ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge: Conxita Marsol Riart.

– Ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats: Ladislau Baró Solà.

– Ministre de Turisme i Comerç: Jordi Torres Falcó.

– Ministre de Finances: Ramon Lladós Bernaus.

– Ministra d’Afers Exteriors: Imma Tor Faus,

– Ministra de Justícia i Interior: Ester Molné Soldevila.

– Ministre de Territori i Urbanisme: Raul Ferré Bonet.

– Ministra d’Afers Socials i Funció Pública: Trinitat Marín González.

– Ministra de Salut: Helena Mas Santuré.

– Ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern: Guillem Casal Font.

– Ministra de Cultura, Joventut i Esports: Mònica Bonell Tuset

L’equip del cap de Govern es completa amb tres secretaris d’Estat:

– Secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea: Landry Riba Mandicó.

– Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat: David Forné Massoni.

– Secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions: Marc Rossell Soler.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates critica que les inversions que prioritza la majoria no són les que necessiten els escaldencs
Joan León, nou president del Comitè parroquial de DA a Sant Julià de Lòria