NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates critica que les inversions que prioritza la majoria no són les que necessiten els escaldencs

1 comentari

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany no comparteixen les prioritats en inversions esgrimides per la majoria durant aquest mandat. La remodelació -ja acabada- de l’edifici de Casa Comuna abans que la remodelació de la Llar de jubilats -encara en curs-, o iniciar de les obres del projecte Caldes sense abans haver impulsat l’aparcament de l’Escalé -actualment aturat-, són prioritats que van en perjudici dels escaldencs i escaldenques, han lamentat aquest dimarts en sessió de Consell de Comú.

Pel que fa a l’aparcament de l’Escalé, el conseller Miquel Aleix ha recordat que si s’hagués impulsat a l’inici del mandat (tal com hagués fet Demòcrates i, de fet, havia deixat encarrilat l’anterior mandat de Trini Marín), la parròquia comptaria amb un accés a la part alta des de la carretera de l’Obac i també amb un aparcament ampli que permetria “revitalitzar la part alta”. Però l’actual majoria “no l’ha volgut assumir perquè venia de corporacions anteriors”, ha lamentat Aleix, i opta per Caldes per dinamitzar la zona, però sense que aquesta pugui comptar amb aparcament per als visitants i la població que hi viu.  Les persones que vulguin visitar la part alta “acabaran aparcant a Andorra la Vella”, ha afegit el conseller taronja Jordi Vilanova.

Vilanova també ha estat l’encarregat de valorar el tancament de comptes del 2022 presentat per la majoria a la sessió de Consell de Comú. En primer lloc, ha felicitat l’equip de Finances per haver aconseguit “uns comptes sanejats” amb un superàvit de vora 6 milions d’euros. A la vegada, però, ha alertat que precisament l’ordre de prioritats de la majoria, sumat a una poca planificació en l’adjudicació de les obres, ha comportat “desviacions per valor de 7 milions d’euros”. Detallant-les, l’aparcament de l’església es va pressupostar en 3,2 i s’ha adjudicat per 6,4, la Llar de jubilats estava pressupostada en 1,5 i “acabarem pagant 3 milions”, i Caldes n’havia de costar 3 i s’adjudica per 5 milions. Tot per “no prendre decisions abans o dilatar-les en el temps”, ha manifestat.

Els consellers taronges celebren les finances comunals sanejades a tancament del 2022, però lamenten la desviació de 7 milions en obres

Vilanova també ha volgut deixar constància que en els darrers 3 anys només s’ha destinat 11 milions en termes d’inversió, i que s’han reconduït 8 milions per a l’any vinent, “aspecte que ens preocupa molt, davant una possible recessió”.

Per tot plegat, els consellers taronges s’han abstingut en la votació del tancament de comptes del 2022.

En canvi, han votat a favor del punt de l’ordre del dia referent a dinamitzar la borda Ràmio perquè pugui acollir activitats aquest estiu, tallers i fins i tot oferir als visitants petits refrigeris. “És important revaloritzar la Vall del Madriu”, ha celebrat Aleix, “i més la part baixa, que és la que té més fàcil accés”.

 

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Xavier Espot, cap de Govern de la IX legislatura constitucional
Espot renova per quatre anys més el seu compromís amb la ciutadania d’Andorra