Articles d'opinióMarc Jové

Inici amb protocols

A Pal-Arinsal tot just hem iniciat la temporada d’esquí 2021-2022, una temporada que comencem amb il·lusió atès que serà el punt de partida del nou projecte que es desenvoluparà entre EMAP, ENSISA i Crèdit Andorrà per a la creació d’una societat que gestionarà les estacions d’esquí de Pal-Arinsal i Soldeu-el Tarter.

També és una temporada que, malauradament, i per la seguretat de tots, hem hagut d’iniciar aplicant el protocol d’accés a les estacions d’esquí. Com en molts altres escenaris del país, es requereix que tota persona major de setze anys que vulgui accedir al camp de neu hagi d’acreditar la seva immunitat, ja sigui mitjançant el certificat Covid de vacunació, haver passat la malaltia els darrers sis mesos o bé presentant una prova diagnòstica negativa.

Així mateix, també s’ha de dur la mascareta, controlar aforaments i mantenir el distanciament social quan sigui necessari.

Tenint en compte l’actual situació epidemiològica a Europa respecte a la incidència de les noves variants de la Covid-19, de les dades sanitàries que ens arriben dels països veïns i de les nostres pròpies, és el nostre deure ser responsables i conseqüents per evitar, en la mesura del possible, la propagació d’aquestes noves variants. Perquè tinguin la menor incidència en la nostra temporada d’hivern.

L’estació de Pal-Arinsal és i seguirà sent el motor de la Massana, el motor del qual depèn directament el teixit econòmic i social de la parròquia, així com indirectament la resta del país.

Cada cop més, tenim una parròquia que ofereix productes i serveis de qualitat gràcies a l’esforç dels artesans, comerciants, restauradors, hotelers i altres empresaris, que amb el seu bon treball han aconseguit captivar l’atenció dels turistes, per posicionar la Massana com un destí turístic de natura i muntanya, a l’hivern i a l’estiu.

Amb tot això, davant les adversitats i la incertesa que ens està tocant viure, animo els empresaris massanencs a continuar treballant en aquesta direcció. A la vegada, des del Comú ens posem a la seva disposició per acompanyar-los en aquest camí.

 

 Article de Marc Jové, conseller de Demòcrates al comú de la Massana, publicat al Diari d’Andorra el 7 de desembre del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Marc Jové

Articles relacionats

Punt d’inflexió en la transparència
El camí de la transparència: sense pressa però sense pausa