Adrià PalmitjavilaArticles d'opinió

Joves i llistes electorals

Divendres 10 de novembre es van presentar les candidatures per a les eleccions comunals del 17 de desembre. Centrant-me en les de Demòcrates, són llistes amb persones preparades, il·lusionades i, sobretot, compromeses amb Andorra. D’aquestes candidatures, m’agradaria fer especial èmfasi en els joves que en formen part.

En l’actualitat, ens trobem en un moment crucial en la història política del nostre país. Per això, la participació dels joves a les llistes electorals es presenta com un pilar fonamental per al desenvolupament i enfortiment de la nostra democràcia.

La presència activa dels joves a les llistes és crucial per garantir una representació diversa i un enfocament fresc en la presa de decisions polítiques. Els joves aporten una energia innovadora i una comprensió dels reptes actuals des d’una altra perspectiva, la qual és essencial per adaptar-se a una societat que està en constant evolució.

A més, la seva inclusió no tan sols afavoreix la renovació de la classe política, sinó que també promou la confiança dels joves en les institucions democràtiques. Donar-nos veu i vot a les eleccions no només és just, sinó que també és un pas més cap a la construcció d’un futur més representatiu i sostenible de la societat andorrana.

És fonamental comprendre que la participació dels joves beneficia aquesta generació, però també les properes, establint les bases per a un futur polític més robust. La diversitat en la presa de decisions permet la implementació de polítiques més equitatives, sent un reflex més precís de les necessitats i aspiracions de tota la societat.

En conclusió, la participació dels joves en la política no és només un acte de justícia social, sinó una estratègia garant d’una democràcia sòlida i representativa. És hora de trencar certs estigmes que limiten la veu de la joventut i seguir apostant per la construcció d’un camí cap a un sistema polític més dinàmic, inclusiu i capaç d’afrontar els reptes futurs.

La política és cosa de tothom. Per això joves i política som absolutament compatibles.

 

Article del President de la Secció Jove, Adrià Palmitjavila, publicat al Diari d’Andorra el 14 de novembre del 2023.

Etiquetes: Adrià Palmitjavila, Articles d'opinió

Articles relacionats

La prioritat de l’habitatge
L’Hotel Pol torna al poble