Eleccions Comunals 2023Notícies

Validades les set llistes que concorreran a les Eleccions Comunals del 17 de desembre

1 comentari

Matí frenètic als comuns, en la jornada en què expirava el termini per presentar les candidatures per concórrer a les Eleccions Comunals del 17 de desembre. En el cas de les llistes de Demòcrates, ja tancades i aprovades la nit d’ahir al Congrés Extraordinari, la presentació i posterior validació s’ha efectuat sense incidències i de manera esglaonada. S’ha començat amb Canillo, seguit per la Massana, Ordino, Sant Julià de Lòria, Encamp, Escaldes-Engordany i, finalment, Andorra la Vella. D’aquesta manera, Demòcrates confirma la seva presència hegemònica a les set parròquies, i també es referma com l’única formació política del país capaç d’aconseguir-ho.

Els presentadors de les candidatures, dos per cadascuna, han coincidit a destacar la qualitat de les persones que configuren les llistes. Llistes molt plurals, però unides per un projecte comú, sempre amb la mira posada en millorar la parròquia que representen i el benestar dels seus ciutadans. També llistes representatives d’aquests ciutadans, pel que fa a les diferents franges d’edat, sectors professionals, neguits socials i culturals, entre d’altres. Finalment, també llistes totalment capacitades, han coincidit tots els presentadors, per revalidar la victòria el proper 17 de desembre o per recuperar el Comú després de quatre anys.

Fotos de totes les presentacions, aquí.

 

Canillo: “Un projecte de futur per a les canillenques i canillencs”

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, juntament amb Josep Mandicó, han estat els encarregats de presentar la llista de Demòcrates + Independents de Canillo. Casal ha destacat que fa ja molts anys que DA presenta “un projecte de futur per a les canillenques i canillencs, i aquestes eleccions ho tornem a fer”. Cosa que no pot dir cap altra formació, ja que la taronja ha estat l’única llista presentada al Comú. Casal ha destacat també l’experiència política dels dos caps de llista, Jordi Alcobé i Marc Casal, també la d’algun conseller que repeteix, sumat a “gent nova que pot aportar una nova visió i manera de fer”. També ha garantit que és una llista “representativa de la pluralitat de Canillo i dels seus ciutadans”

Encamp: “Una llista amb sensibilitat per Encamp i el Pas de la Casa”

El Síndic General, Carles Ensenyat, i el president d’Units per al Progrés, Josep Maria Mas, han estat els presentadors de la llista d’UP + DA + Independents, que encapçalen Laura Mas i Xavier Fernández. “Una llista guanyadora”, ha manifestat Ensenyat, que “combina joventut i experiència, amb homes i dones entregats per Encamp”. També ha atès els mitjans Mas, que ha destacat la “gran vàlua personal i professional” dels candidats, i la seva “sensibilitat per la parròquia, tant per Encamp com pel Pas de la Casa”. Ha confiat poder culminar, en un segon mandat, els projectes engegats els darrers quatre anys.

Ordino: “Qualitat de vida per a la gent d’Ordino i urbanisme equilibrat”

Cap a les 10:30 del matí, els presentadors Samuel Duró (actual conseller comunal ordinenc) i Alina Font, acompanyats dels candidats a cònsol Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, han presentat la llista d’Acció Comunal d’Ordino + DA + SDP + Independents. En acabar, Coma ha detallat que els principals reptes són el control del creixement urbanístic i garantir la qualitat de vida i el benestar de les ordinenques i ordinencs, des d’una posició de “proximitat del Comú amb el ciutadà”. Coma també ha defensat que la campanya no s’ha de convertir en un plebiscit sobre el centre de recerca en immunologia, perquè “la importància s’ha de donar a la gent del poble, als serveis i a la qualitat de vida, no només a un projecte”.

 La Massana: “La gestió de l’aigua i la revisió del POUP, prioritats”

En el cas de la Massana, la llista de Ciutadans Compromesos + DA + Independents ha estat presentada pel ministre de Territori i Urbanisme Raul Farré, i Andreu Ribolleda. Ho han fet davant les actuals cònsols, Olga Molné i Eva Sansa. En acabar Sansa, cap de llista juntament Roger Fité, ha destacat la gestió de l’aigua i la revisió del Pla d’Urbanisme de la parròquia per controlar la construcció, com a principals reptes. Sansa també ha refermat que l’objectiu és revalidar la majoria, gràcies a un equip amb experiència. També ha celebrat que aquesta vegada hi hagi dues llistes, perquè “ens permet defensar els nostres projectes i ideologia”.

Andorra la Vella: “Llista paritària, amb gent jove i varietat de perfils professionals”

La llista Demòcrata d’Andorra la Vella, juntament amb SDP i Independents, ha estat la darrera a presentar-se. Ho ha fet l’actual consellera general, Sílvia Riva, i Miquel Armengol. En sortir, Armengol ha destacat de la candidatura la paritat del 50%, la varietat de perfils professionals i la important presència de gent jove, fet que demostra “el relleu, el canvi”. Armengol s’ha mostrat confiat que la llista encapçalada per David Astrié i Miquel Canturri pugui guanyar, per “poder continuar desplegant l’excel·lent i bona feina que s’ha fet els darrers anys, i consolidar el canvi que ha viscut la parròquia”.

Sant Julià de Lòria: “Alt grau de compromís amb la parròquia”

A Sant Julià de Lòria els presentadors han estat Joan León, actual secretari d’Estat de Justícia i Interior, i Rosa Maria Giné. La llista d’Unió Laurediana + DA + Acció + Independents destaca pel seu “alt grau de compromís amb la parròquia”, ha assenyalat León. “Tenim una candidatura que conjuga experiència en la gestió del Comú amb persones que fan la seva primera irrupció en política”, ha afegit. León també ha destacat que les dues formacions comparteixen projectes i afinitats, motiu pel qual “ha estat senzill arribar a un acord”.

Escaldes-Engordany: “Creiem fermament que tornarem a conquistar la parròquia”

La candidatura de Demòcrates + Acció + SDP + Independents ha estat presentada pel conseller general Salomó Benchluch i per Philip Garcia. Compta amb “candidats d’àmbits molt diferents tant en l’aspecte professional, com polític i cultural”, ha manifestat Benchluch. Però “tots tenen coincidències: l’esperit de treball, els projectes i, el que és molt important en el moment en el qual ens trobem, totes tenen sensibilitat social”. També ha alabat la cap de llista, Anna Garcia -que fa tàndem amb Gemma Bofarull-, “molt coneguda a la parròquia i al país”. Per tot plegat, “creiem fermament que tornarem a conquistar la parròquia”, ha conclòs.

 

Etiquetes: Eleccions Comunals 2023, Notícies

Articles relacionats

DA, present a les set parròquies i amb el repte d’ampliar el seu domini a tots els comuns
La majoria proposa un treball conjunt i consensuat per actualitzar la Llei d’inversió estrangera