Adrià PalmitjavilaArticles d'opinió

Joves més protagonistes

A l’era digital i de canvis constants que vivim, la implicació política dels joves –els més ben adaptats a aquest món interconnectat– és més crucial que mai. Tot i que és cert que una part dels joves sovint se senten desconnectats o desinteressats per la política, és de gran importància canviar aquesta percepció i entendre l’impacte que podem tenir quan ens hi involucrem activament.

Des que vaig ser elegit president de la secció jove de Demòcrates, el 22 de setembre, el meu objectiu ha estat i seguirà sent donar un impuls a la secció, en pro de fer-la més participativa i representativa. Durant aquests mesos hem estat treballant per veure quina era la millor manera d’impulsar-la.

És en aquesta línia que avui a les 19 hores hem organitzat una trobada al Hive Five Coworking d’Andorra la Vella per incentivar la implicació dels joves. Vull deixar clar que no és un acte polític, sinó una oportunitat perquè els participants puguin parlar amb el cap de Govern i altres càrrecs electes, per apropar distàncies entre la societat i la política, per conèixer de més a prop les persones que hi són i els motius que els han portat fins aquí. A més, participant en aquest acte, els joves podrem fer sentir la nostra veu i preocupacions. És hora de deixar de veure’ns com a espectadors per convertir-nos en protagonistes.

D’altra banda, aquesta trobada també serveix per conèixer la secció jove, el seu funcionament, com permet donar veu als seus membres alhora que teixeix relacions entre ells. Com a secció jove hem de tenir un paper fonamental dins del partit i també en la societat, sent un canal on donar protagonisme als que vulguin fer la seva contribució pel futur d’Andorra.

La secció jove ha de ser un reflex de tots els seus integrants, i donant-li aquest impuls ampliem les bases fent arribar al partit el màxim possible de joves, perquè sigui més representatiu de la societat andorrana.

Si t’ha cridat l’atenció aquesta trobada, anima’t, vine i digues la teva. Sense compromís, amb esperit participatiu. Perquè si els joves ens impliquem la política és més efectiva.

 

Article de l’Adrià Palmitjavila, president de la Secció Jove de Demòcrates, publicat al Diari d’Andorra el 26 de març del 2024.

Etiquetes: Adrià Palmitjavila, Articles d'opinió

Articles relacionats

Nou consolat de Portugal
Obrir les portes a Europa