Consell GeneralNotíciesSense categoria

La llei d’eSports permetrà regular un sector d’alt potencial i en clara expansió

2 comentaris

El sector dels eSports mou a tot el món milions de seguidors, audiències gegantesques i una alta capacitat de moure l’economia. Recentment, l’audiència de les competicions d’eSports més exitoses s’han posat al nivell de proves esportives tradicionals com la Superbowl. Aquest sector en clara expansió, que compta amb una gran acceptació entre els joves, no estava regulat al nostre país. La mancança ha quedat resolta aquest dijous en sessió del Consell General amb l’aprovació del Projecte de llei d’esports electrònics, amb els vots favorables dels grups de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos).

Regular els esports electrònics permetrà captar empreses del sector i poder organitzar esdeveniments internacionals, aspectes que afavoriran seguir diversificant l’economia. Apostar per activitats innovadores és un dels objectius del programaHoritzó 23’ que recull els projectes prioritaris de la coalició per al que queda de legislatura. Amb l’aprovació del text, el Principat es converteix en la quarta jurisdicció del món que regula els eSports, situant-nos en una posició capdavantera en un sector amb un alt potencial de creixement econòmic.

Per als grups de la majoria, “aquesta era una ocasió que no es podia deixar passar”,“l’auge dels esports electrònics l’hem de convertir en una oportunitat per a l’economia del nostre país”. La consellera general Demòcrata Sandra Codina ha destacat que “amb aquesta llei ens posicionem com a un país competitiu en el sector”.

Codina: Amb aquesta llei ens posicionem com a un país competitiu en el sector

Un dels punts que més debat ha suscitat durant el treball de la llei, ha estat si cal posar límit d’edat als jugadors, en un sector on alguns dels professionals més destacats són menors d’edat. En aquest sentit, des de la majoria s’ha defensat que “els eSports no s’han de tractar d’una forma diferent dels esports tradicionals”. Codina ha informat que la pròpia llei ja preveu el desenvolupament de plans específics de prevenció i conscienciació per als menors.  “El debat sobre l’edat i l’ús dels videojocs, que sigui dit és molt interessant i ampli, no té res a veure amb la llei” que avui s’ha sotmès al ple, ha manifestat.

 

La coalició defensa els beneficis del fons publicoprivat d’habitatge

L’esmena a la totalitat presentada pel Grup Socialdemòcrata al Projecte de llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge d’Andorra ha estat un altre dels punts de l’ordre del dia. La majoria ha rebutjat aquesta esmena, ja que considera que “és una llei que aporta solucions reals”, ha defensat Carles Enseñat, president del Grup Parlamentari Demòcrata.

El text contempla la col·laboració publicoprivada per aportar solucions a la problemàtica d’accés a l’habitatge. Aquesta opció compta amb l’aval de les Nacions Unides, també l’apliquen governs d’esquerra i s’ha demostrat eficient en la reducció de costos i terminis per a la construcció de pisos de lloguers socials.

Els grups de la majoria han criticat l’estratègia del PS “per vetar la creació d’un instrument sòlid i efectiu com serà l’Institut de l’Habitatge”, ha lamentat Enseñat. Aquest organisme serà l’encarregat d’aplicar polítiques d’habitatge a mitjà i llarg termini amb capacitat d’incidir en el mercat residencial. Dirigint-se al PS, el president demòcrata ha reblat que “potser és que la seva preocupació per l’habitatge és fingida i ja els està  bé que no es resolgui per poder continuar queixant-se”.

Enseñat: Potser és que la preocupació per l’habitatge del PS és fingida i ja els està  bé que no es resolgui per poder continuar queixant-se

 

Unanimitat en l’actualització dels serveis de confiança electrònica

En la sessió de Consell General d’aquest dijous també s’ha aprovat per assentiment la modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica. D’aquesta manera, la norma s’ha adaptat al reglament europeu eIDAS que harmonitza els certificats i la identitat digital a tots els països de la Unió Europea. Aquesta actualització de la llei 35/2014 permetrà seguir aprofundint en la digitalització de l’economia andorrana, alhora que les empreses i particulars del país podran fer servir els seus certificats en l’àmbit europeu.

Un altre text aprovat és el Projecte de llei de recuperació i de resolució d’entitats bancàries i d’empreses d’inversió, necessari per completar el compromís de transcriure la Directiva europea sobre el sector financer a la legislació del país. Per tant, ha destacat el conseller general Demòcrata, David Montané, és un pas més en l’homologació i alineació amb els estàndards financers de la Unió Europea. Així mateix, la llei permet minimitzar els riscs per als contribuents, així com el risc de contagi al sistema financer, davant qualsevol reestructuració o resolució d’una entitat.

Finalment, el ple també ha aprovat la presa en consideració de la Proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain i la presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei 11/2008, del 12 juny, de fundacions.

Etiquetes: Consell General, Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

La coalició entrarà una proposició de llei per garantir el vot a les persones amb discapacitat i contrarestar l’acció de Terceravia
Acord de la coalició i el PS perquè prosperin les millores per garantir el vot a les persones amb discapacitat