Articles d'opinióJordi Ribes

La virtut unida és més forta

La traducció literal del nostre lema no és “la unió fa la força”, sinó “la virtut unida és més forta” i, tot i que és el nostre petit Estat el que el porta inscrit en el seu escut, és un lema apropiat per a qualsevol Estat. Tanmateix, crec que tots som conscients que, quan entra en joc la política, sovint ens oblidem de la necessitat de donar-li valor a aquestes paraules: “Virtus unita fortior.

La Cimera Iberoamericana n’és un exemple, així com totes les organitzacions en l’àmbit de la col·laboració internacional. Vint-i-dos països, entre els quals Andorra, en formen part. Com bé heu vist -sigui perquè l’heu seguida als mitjans de comunicació o bé pels controls policials i seguretat forana- enguany, tot i que amb un pèl de retard causat per la Covid, l’hem rebuda a Andorra. Certament, ha estat una Cimera descafeïnada per la poca presència dels alts mandataris dels territoris concernits, però no pas per haver-se fet a Andorra, sinó per les circumstàncies actuals.

Tanmateix és i serà un dels esdeveniments polítics més importants que haurà rebut fins ara Andorra. La Cimera va més enllà de dos dies on el protocol, les fotografies i els mitjans de comunicació prenen possessió del nostre dia a dia. Tot el treball que hi ha darrere són mesos, fins i tot anys, de feina i d’esforços per part de diferents ministeris, empreses privades i col·laboracions amb altres Estats.

La magnitud d’aquest esdeveniment segurament haurà estat més important que en altres països, pels recursos d’efectius limitats que podem tenir. Però, com bé diu el nostre lema, la virtut unida és més forta. Els que hi han estat treballant durant aquests anys han tret el millor d’ells mateixos, malgrat unes circumstàncies adverses i amb la por constant d’una possible anul·lació.

I vet aquí on recau la força de la virtut, treure el millor de cadascú i unir-ho per treballar en un projecte conjunt i de país. Felicitats a tots els que ho heu fet possible i recordeu: “Virtus Unita Fortior.”

 

 

Article del secretari de Comunicació de Demòcrates, Jordi Ribes, publicat al Diari d’Andorra el 25 d’abril del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Ribes

Articles relacionats

Números que manen
Andorra, primer país iberoamericà