Eleccions Comunals 2023Notícies

Projecte de Museu Nacional, Biblioteca i Institut de Música en un mateix espai

La candidatura de Demòcrates + SDP + Independents d’Andorra la Vella ha celebrat l’acte de campanya d’aquest diumenge a la zona de l’aparcament de Prada Casadet, des d’on es projecta la construcció del futur Museu Nacional. Tal com ha explicat el número 2 de la llista i actual cònsol menor, Miquel Canturri, és un terreny del Comú d’Andorra la Vella que es vol cedir al Govern perquè hi construeixi el futur museu, però es vol anar més enllà i ubicar-hi també la Biblioteca Comunal, per “tenir una instal·lació més moderna i lluminosa que l’actual“. Al mateix temps, també s’hi traslladarà l’Institut de Música, dins d’un projecte que a més contempla un aparcament subterrani, “en un punt estratègic, ja que és porta d’entrada a la parròquia, a tocar del Centre Històric“, ha subratllat Canturri. 

El trasllat de l’Institut de Música en aquest nou equipament permetria, a més, alliberar espais a La llacuna, que es destinaran per a les associacions culturals de la parròquia, molt actives i que “ens demanen més espai”. 

El projecte, si la candidatura revalida al capdavant del Comú, també contempla una plaça pública a la coberta. A més, el número 8 de la llista Marc Latorre ha garantit que “tant l’edifici que es farà com els espais de la Llacuna, sempre partiran del nostre model d’inclusió i d’accessibilitat universal“.

Canturri també ha aprofitat l’acte d’aquest diumenge per valorar les sensacions ara que ens trobem a l’equador de la campanya: “Els inputs són positius, els candidats estan tenint molt contacte amb el ciutadà, i és bo que ens demanin, pel que hem fet i pel que farem”. 

 

Escaldes-Engordany

DA + Acció + SDP + Independents embellirà i millorarà la il·luminació del passeig del Riu

El passeig del Riu és un punt neuràlgic molt important de la parròquia d’Escaldes–Engordany, perquè “connecta la part alta amb la baixa i és el punt on s’uneixen les dos Valires”, ha manifestat la número 5 de la llista de Demòcrates + Acció + SDP + Independents d’Escaldes-Engordany, Laura Mas. Per això, si són la llista més votada el proper 17 de desembre, tiraran endavant la reforma d’aquest passeig. “L’ampliarem, farem més zones verdes i millorarem l’enllumenat perquè s’hi pugui passejar amb comoditat i tranquil·litat”, ha manifestat Mas. 

La candidata ha exposat que actualment el passeig del Riu té punts “estrets i zones molt fosques” per on costa passar-hi, especialment a la nit.

 

Canillo

DA + Independents fomentarà les activitats intergeneracionals entre joves i gent gran 

Demòcrates + Independents de Canillo ha centrat el seu acte de campanya d’aquest diumenge en les mesures proposades per als infants i joves de la parròquia. En aquest sentit, tal com ha explicat el candidat suplent Felip Gallardo, “potenciarem el Consell d’infants i treballarem amb les escoles perquè els projectes que surtin votats es puguin tirar endavant“. Gallardo ha posat exemples com el pump track, que es va aprovar el darrer Consell d’infants. Així mateix, també es potenciarà “l’intercanvi intergeneracional entre els joves i la gent gran, amb activitats que permetin donar a conèixer la riquesa de la parròquia”. “Volem que comparteixin moments, intercanviïn coneixements i coneguin la nostra història i cultura“, ha afegit.

Una altra proposta per als joves i infants serà les visites a explotacions agrícoles “perquè puguin conèixer les nostres tradicions”, ha manifestat Gallardo. El candidat de DA + Independents també ha garantit que es continuaran potenciant les festes de la parròquia, “donant suport a la Quadrilla de Canillo i les comissions de festes de la Ribera i de Soldeu“, entre d’altres. Gallardo també ha esmentat els intercanvis de joves amb Àres, ciutat agermanada amb Canillo. El candidat ha recordat que la població ha augmentat molt els darrers anys i que és important fomentar activitats, també des del Punt Jove, “perquè s’integrin a la parròquia i coneguin la seva riquesa“.

 

Encamp

Compromís per consolidar Encamp i el Pas de la Casa com a destinació de turisme esportiu 

Els darrers quatre anys, i gràcies a un important pla d’inversions i de comunicació exterior, la parròquia d’Encamp s’ha posicionat com a destinació de turisme esportiu i de muntanya, per a esportistes professionals i per a amateurs, així com també per a famílies que busquen unes vacances actives. El candidat a cònsol menor de la llista d’Units per al Progrés d’Encamp + Demòcrates + Independents i actual conseller d’Esports, Xavier Fernàndez, s’ha compromès a seguir treballant i invertint per consolidar aquest posicionament i, fins i tot, per augmentar-lo.

Per assolir aquest objectiu, es faran inversions a la zona esportiva de Prada de Moles. Per exemple, es cobriran les graderies pensant en els dies de mal temps, ha detallat Fernàndez. També s’invertirà en els centres esportius encampadans. En el cas de la instal·lació del Pas de la Casa, es reformarà el gimnàs i, en el cas del Complex esportiu d’Encamp, es reformarà la recepeció. A més, com que el Llaç i l’àrea de Jovent es traslladen al nou parc de l’Ossa, s’aprofitarà aquests espais alliberats per fer-hi reformes i oferir-hi nous espais esportius. 

D’altra banda, Fernàndez ha anunciat la posada en funcionament d’una “gala bianual de l’esport encampadà“, que premiarà “equips, esportistes i projectes esportius de la parròquia“. 

Així mateix, si UP + DA + Independents es manté el Comú, se seguirà apostant per la celebració d’esdeveniments esportius d’alt nivell, pel volum de persones que porten a la parròquia i la notorietat que donen, com la Spartan Race, la Travessa d’Encamp i la del Pas de la Casa.

 

Ordino

ACO + DA + Independents + SDP vol fomentar projectes dinamitzadors a Riberamunt

La candidatura d’Acció Comunal d’Ordino + Demòcrates + SDP + Independents continuarà donant suport a les iniciatives artístiques i culturals de la parròquia ja consolidades, com són l’Ordino Jardins d’Art, l’Art Camp, el cicle de conferències Geografies o la Nit de la Candela. A la vegada, treballaran per fomentar “nous projectes, de la mà d’ONG i associacions del país, de manera que part dels beneficis puguin anar destinats als seus esdeveniments solidaris“, tal com ha explicat la número 4 de la llista, Mònica Armengol. Així mateix, “per donar més vida als pobles i crear incentius per ampliar el teixit comercial de tota la parròquia”, es potenciaran projectes culturals, mercats d’ocasió i altres activitats a Riberamunt, ha anunciat Armengol.

La llista ordinenca, si torna a encapçalar el Comú, continuarà donant suport a esdeveniments del territori com la crema del mai, el judici dels contrabandistes o l’última ossa d’Ordino (que precisament s’ha celebrat aquest diumenge, poc després de l’acte de campanya). Aquest darrer i des de finals del 2022, ha recordat Armengol, és patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO, cosa que ens fa estar “molt orgullosos” i demostra la bona feina feta per donar a conèixer el seu valor històric i cultural.

 

Totes les fotografies de la jornada d’avui, aquí.

Etiquetes: Eleccions Comunals 2023, Notícies

Articles relacionats

DA + Acció + SDP + Independents traslladarà l’Espai Jovent al centre d’Escaldes-Engordany
Consell de Savis per fomentar la participació i implicació de la gent gran de la parròquia