Eleccions comunals 2019Notícies

Un aparcament vertical, un centre de salut i un ascensor per connectar amb Príncep Benlloch, projectes per a Ciutat de Valls

Els candidats d’‘En Comú per Andorra la Vella’ han compartit aquest dissabte un esmorzar amb veïns del barri de Ciutat de Valls. La cap de llista, Conxita Marsol, ha garantit que, si són la força més votada el pròxim 15 de desembre, treballaran intensament per “millorar la qualitat de vida” d’un barri on hi ha una gran densitat de població i que té “moltes necessitats”. Per a aconseguir-ho, ha detallat tots els projectes i millores que impulsarà ‘En Comú per Andorra la Vella’. Per una banda, i gràcies a un acord signat amb el Govern el darrer mandat, s’aprofitaran aules de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls per ubicar-hi un centre de salut, que era la demanda principal dels veïns de la zona, ha recordat Marsol. També en aquestes aules s’hi farà un “centre intergeneracional” per a padrins i joves.

Així mateix, la cap de llista també ha avançat que s’ha tancat amb un privat una cessió de terrenys per construir un aparcament vertical al carrer Mestre Xavier Plana (a la part alta), amb capacitat per, com a mínim, 300 places. Es faran abonaments adaptats als veïns i també, després d’escoltar els seus neguits, per als professors dels centres escolars. La superfície d’urbanització, a més, és prou àmplia perquè, a banda de l’aparcament, es pugui estudiar ubicar-hi un altre equipament per al barri.

S’ha tancat amb un privat una cessió de terrenys per construir un aparcament vertical al carrer Mestre Xavier Plana, de més de 300 places

Així mateix, l’actual cònsol ha aprofitat l’esmorzar per anunciar que, aquesta mateixa setmana, s’ha aconseguit tancar un acord d’arrendament de terrenys amb un propietari per construir un ascensor que unirà l’avinguda Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls. D’aquesta manera, es podrà completar la interconnexió des de Prat de la Creu, Príncep Benlloch (amb l’ascensor de la Quirola), i fins a Ciutat de Valls, ha ressaltat.

Aquest ascensor, que ja serà una realitat el 2020, també millorarà la mobilitat de la zona, ja que molts dels autobusos escolars no caldrà que puguin fins a dalt: podran deixar els infants i joves al peu de l’ascensor perquè, a dalt, una passarel·la connectarà amb els centres escolars.

L’esmorzar amb els veïns s’ha fet a l’antic pati de l’escola espanyola de Ciutat de Valls. Precisament, tal com ha recordat Marsol, les accions per millorar la qualitat de vida dels veïns van iniciar-se aquest mandat, amb la conversió d’aquest pati en un parc per al barri.

A l’esmorzar, on s’han viscut moments molt distesos amb els veïns, sobretot amb els més menuts, també hi ha assistit el cap de Govern, Xavier Espot.

Demòcrates de Canillo vol un salt tecnològic per fer augmentar la despesa dels turistes

tecnologies

La candidatura de Demòcrates+Independents de Canillo considera que l’ús de la tecnologia “és avui imprescindible si volem dur a terme una estratègia turística d’èxit”, ha explicat aquest dissabte el cap de llista Francesc Camp. Els taronges són conscients que “els turistes utilitzen els canals en línia i les xarxes socials tant abans com durant i després dels viatges, i Canillo hi ha d’estar present si volem que aquests turistes ens vinguin a veure i deixin més despesa a la parròquia”.

Per aconseguir aquests objectius, la candidatura canillenca vol “renovar la web i l’aplicació mòbil de turisme per fer-la més atractiva per als que ens vulguin visitar”. L’objectiu és donar més “visibilitat als negocis turístics de la parròquia i fer propostes de plans diaris d’activitats de lleure perquè el turista es quedi més d’un dia”, ha plantejat Camp.

El cap de llista ha indicat que “cal explotar les sinergies entre els diferents agents turístics de la parròquia: Grandvalira, Palau de Gel, hotels, restaurants, comerços, apartaments turístics, etc. per fidelitzar els visitants i incrementar la seva despesa”. Aquest objectiu s’assolirà “integrant dins l’aplicació funcionalitats que permetin al visitant adquirir directament amb el seu mòbil serveis turístics dels establiments de la parròquia i aconseguir descomptes i gratuïtats en altres serveis en funció de la seva despesa”.

El candidat taronja ha afegit que “la coordinació amb la fundació Actua Tech permetrà disposar de dades per conèixer millor els turistes, el que ens ajudarà a optimitzar les accions que durem a terme per potenciar el sector”. Paral·lelament, “promourem la connexió wifi a tots els pobles de la parròquia, a fi que els que ens visiten tinguin més facilitat d’accés en línia a tota la nostra oferta turística i puguem interactuar millor amb ells”.

‘En Comú per Encamp’ farà un gran parc amb un aparcament que acollirà múltiples serveis

En Comú per Encamp’ construirà un gran parc a l’altre costat del carrer de La Molina, i s’hi agruparan diferents instal·lacions que es troben en altres indrets. El cost serà d’uns tres milions d’euros, segons ha explicat la cap de llista, Laura Mas. El projecte inclourà un aparcament soterrat i tindrà un edifici de serveis. És a dir, s’hi encabiran també “els serveis comunals, que també són molt importants”.

La nova instal·lació se situarà entre el terreny de cessió del Prat Gran que ha de rebre el Comú, i una zona que es llogaria. Mas ha indicat que “s’hi portaran l’skate i la pista de bàsquet”, que actualment es troben a la zona del Complex esportiu. El conjunt aportarà una sèrie de serveis i prestacions que milloraran la qualitat de vida dels encampadans, ha defensat la candidata a cònsol major.

El projecte està pensat perquè sigui millor que l’actual oferta del Prat Gran, que retorna als propietaris, ja que hi volen construir.

A la roda de premsa també ha pres part l’aspirant a cònsol menor, Joan Miquel Rascagnères, i el número 4 de la llista, Èric Alguàcil.

Mortés avança que hi ha fins a deu propostes diferents per donar un ús a Casa Rossell el proper mandat

Casa Rossell EC2019

La històrica Casa Rossell ha estat l’escenari escollit per a l’acte d’’En Comú per Ordino’ d’aquest dissabte. Un edifici emblemàtic per al poble i al que, els darrers quatre anys, el Govern hi ha fet una “important inversió” de rehabilitació, tal com ha destacat el cap de llista, Josep Àngel Mortés. S’ha millorat l’exterior, la capella i la il·luminació, entre d’altres. A partir d’aquí, ha arribat el moment de “donar un ús i viabilitat” a Casa Rossell, perquè  “aporti valor afegit per a la parròquia”.

En aquest sentit, Mortés ha avançat que s’ha treballat conjuntament amb el Govern i Actua per tirar endavant un projecte durant el pròxim mandat. Hi ha fins a 10 propostes sobre la taula, que “s’han valorat, puntuat i analitzat per veure quina és la més adient per a la parròquia”. Estan relacionades amb diferents àmbits, no només amb la cultura, ha informat l’actual cònsol.

A l’acte, Mortés ha estat acompanyat pel número 6 de la candidatura, Jordi Serracanta, la número 9, Meritxell Rabadà, i el número 10, Antoni Ecabrós.

 

 

 

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates omple la sala del comú d’Escaldes en un ambient il·lusionant
‘En Comú per Encamp’ treballa en una nova concessió per seguir millorant les estacions d’esquí de la parròquia