Eleccions comunals 2019Notícies

Un nou edifici cultural i una plaça per complementar l’embelliment de Fiter i Rossell

La candidata a cònsol menor de la llista de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany, Núria Barquín, ha explicat aquest dimarts el projecteper dinamitzar l’avinguda Fiter i Rossell. S’aprofitaran les obres de separativa d’aigües que s’han de fer properament per embellir l’avinguda, millorar les voravies i incorporar nou mobiliari urbà. A la vegada, i per acabar-ho de complementar, es vol convertir l’edifici de l’antic escorxador, propietat del comú i ara en desús, en una instal·laciócultural per a la parròquia.

L’edifici, que es troba a tocar de Fiter i Rossell, a l’avinguda del Pessebre, comptarà també amb una plaça i un millor accés fins al Pont dels Escalls. “Ara el pont queda tapat, farem un accés més pràctic que servirà per donar valor i dignificar el patrimoni que tenim”, ha exposat Barquín, que ha estat acompanyada pel número 11 de la llista, Antoni Molné. En qualsevol cas, la decisió final de què fer a l’edifici de l’antic escorxador es farà amb el vistiplau dels escaldencs. La candidata a cònsol menor ha explicat que es duran a terme taules de treball i reunions de barri perquè “sigui una decisió presa entre tots”.

Pel que fa a laseparativa d’aigües i embelliment de Fiter i Rossell, les obres afectaran tota l’avinguda, però es faran per fases per molestar el mínimpossible els veïns i empreses de la zona.

La recuperació de la fira del Bestiar i ajudes als ramaders, accions d’‘En Comú per Ordino’ per potenciar el sector primari

Ordino sector primari EC2019

El número 1 de la llista d’‘En Comú per Ordino’, Josep Àngel Mortés, i el número 4, Eduard Betriu, han escollit aquest dimarts una explotació ramadera del poble d’Arans per detallar les accions que plantegen per seguir donant valor al sector primari. Un sector queté un pes molt important a la parròquia, tal com ha destacat l’actual cònsol. Ha garantit que es potenciaran “les ajudes per a tots els ramaders, perquè són els jardiners de la parròquia”. A la vegada, ‘En Comú per Ordino’ està treballantper recuperar la fira del Bestiar, que fa ja dècades que es va deixar de fer a la parròquia.

Aquesta fira “es reinventarà” i servirà també per potenciar els productes locals. La idea és fer-la al poble d’Ordino. “Serà una forma de revitalitzar el sector”, ha defensat Mortés, i es tirarà endavantpartint d’un treball conjunt amb els ramaders i agricultors.L

’actual cònsol ha celebrat que els darrers anys s’estigui consolidant el relleu generacional: “Estem contents perquè s’està salvant el sector”. Perquè es mantingui aquesta situació, ha assegurat que “els ajudarem al màxim i els donarem suport en totes les iniciatives que tinguin”.

‘En Comú per Andorra la Vella’ farà un pla amb els veïns i comerciants de Prada Ramon per dinamitzar el barri

Prada Ramon EC2019

La candidatura d’‘En Comú per Andorra la Vella’ treballarà amb veïns i comerciants de Prada Ramon per tirar endavant un pla de dinamització del barri i ,al mateix temps, “socialitzar l’espai públic” per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Així ho ha explicat el número 4 dela llista, Gerard Estrella, en un acte on també han estat presents Alain Cabanes i Meritxell Pujol.

‘En Comú per Andorra la Vella’ és conscient que cal un esforç per fer que la zona de Prada Ramon faci un salt endavant pel que fa a activitat econòmica. Per aconseguir-ho, “es definirà la millor estratègia” amb els veïns i comerciantsdel barri, que són qui millor coneixen les dificultats i les accions que poden ser efectives.

Estrella ha afegit que “treballarem perquè a tots els barris es tinguin en compte les persones amb problemes de mobilitat. Hi ha gent que, per diferents circumstàncies, tenen dificultats i, tot i que s’ha fet una feina important, volem anar encara més enllà”.

D’altra banda, el candidat ha incidit en què “volem pacificar el trànsit a tota la parròquia, amb una proposta per reduir a 30 quilometres per hora la velocitat en les zones on hi ha molta intensitat”. “Hi ha molts nens, gent gran i cal anar amb compte”, ha afegit.

‘En Comú per Encamp’ ampliarà el Casal del Poble i l’oferta d’activitats per a la gent gran

Encamp EC2019

 “La gent gran són les nostres arrels i, en l’actualitat, són més dinàmics i actius”, ha exposat aquest dimarts a la tarda la candidata a cònsol major d’‘En Comú per Encamp’, Laura Mas, des del mateix Casal del Poble, on ha compartit un berenar amb els padrins i padrines. Per donar compliment a les seves necessitats ha explicat que, si guanyen les eleccions del 15 de desembre, ampliaran les instal·lacions del Casal del Poble, així com la seva oferta d’activitats. “Farem més tallers, com per exemple de teatre”, ha explicat Mas.

La cap de llista també ha avançat la proposta de fer més trobades i activitats al Pas de la Casa, on s’habilitarà una nova zona de lleure. També es reforçaran les sinergies entre els infants i els padrins de la parròquia a través de la Biblioteca, l’Espai Jove, les escoles i l’escola bressol.

Finalment, ‘En Comú per Encamp’ vol aprofitar les obres del futur Museu de l’Automòbil per “reordenar els entorns” i fer de la plaça dels Arínsols “un espai de convivència per a tots però, especialment, per a la gent gran”. Concretament, i pensant més en períodes de bon temps, s’habilitaran zones d’esbarjo i espais verds i tranquils perquè la gent gran “pugui gaudir-ne quan no fa tan fred”.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Un mirador integrat en l’entorn com a nou atractiu turístic per a la Comella
‘En Comú per Ordino’ respon a Dolsa amb dades ratificades pel Tribunal de Comptes sobre l’endeutament del 2007