NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Votem en contra un pressupost que retarda grans prioritats i s’excedeix en les contractacions fixes

El pressupost per a l’exercici 2022 d’Escaldes-Engordany és una nova evidència de la manca de projecte de la majoria, que segueix retardant inversions que són essencials per a la parròquia, com l’habilitació d’aparcaments a la part alta o la reforma de la llar de jubilats. Així ho han denunciat els consellers Demòcrates durant la darrera sessió de Consell de Comú del 2021. A la vegada, els taronges han alertat de l’increment de la partida del Capítol 1, sobretot per “la innecessària contractació de personal de caràcter fix”. La poca planificació esgrimida per l’equip liderat per Rosa Gili ha portat als taronges a votar en contra de l’aprovació del pressupost.

El conseller Jordi Vilanova ha recordat que a la memòria pressupostària del 2021 hi constava la reforma de la llar de jubilats, així com l’inici dels treballs per construir un aparcament a la parcel·la de l’antic hotel Casino. Cap dels dos s’ha desenvolupat, i tornen a constar a la memòria del 2022 però, a més, es planifiquen a dos anys. És a dir, “per estar enllestits el 2023, curiosament any d’eleccions”. El mateix passarà amb l’aparcament Escalé, una infraestructura que Demòcrates sempre ha defensat com a essencial i que la majoria segueix dilatant-la en el temps. Precisament a la sessió de Consell de Comú s’ha anunciat l’acord amb propietaris dels terrenys, un fet que “celebrem”, ha manifestat Vilanova, però “que és arriscat anunciar, ja que no es compta amb el vistiplau de tots els propietaris implicats”.

Aquests projectes essencials i que, com més demora porten, “més perjudicats surten els escaldencs”, passen per darrere d’altres no tan importants, però que la majoria sí que vol dur a terme aquest 2022 com la reforma de Casa Comuna o millores al Prat del Roure. Similar és la situació amb la política d’habitatge per ampliar l’oferta a la parròquia, un dels grans eixos del programa electoral de la majoria, que no ha evolucionat durant la primera meitat del mandat.

L’altre punt destacat del pressupost al qual han volgut fer esment els consellers de DA ha estat el de l’augment del capítol de personal, per contractar a més personal fix, per exemple en els càrrecs de cap d’Innovació Tecnològica o en el de cap d’Infraestructures, Serveis i Aparcaments. “Aquesta no és la solució”, han lamentat Vilanova i Núria Barquín, “és arriscat perquè si la persona no dona el resultat que esperaves, què fas amb ella?”. Els consellers taronges han defensat la política duta a terme a l’anterior mandat, de contractacions eventuals per poder comprovar si la persona és apta per ocupar el càrrec o no. També han criticat l’augment de contractacions al departament d’Urbanisme, feta amb el pretext d’agilitzar els projectes en curs, segons la majoria. “Fitxar més personal no solucionarà els problemes que tenen, perquè el que hi ha és una manca de planificació i d’organització”, han exposat Barquín i Vilanova.

 

 Modificacions incoherents al POUP

Demòcrates també ha votat en contra del punt de l’ordre del dia referent a una nova modificació del Pla d’Urbanisme de la parròquia. Els canvis afecten la intersecció formada per l’avinguda Copríncep de Gaulle, el carrer de les Peces Caldes i la plaça de la Creu Blanca. La majoria al·lega un tema de seguretat i de manca d’espai a les voravies per deixar fora d’ordinació edificis de més de 40 anys, fet que “afectarà un nombre important de famílies”, ha lamentat Barquín. A més, obligarà a aturar un projecte de pisos de lloguer que un privat volia desenvolupar a la zona. Aquesta acció “demostra el poc interès de la majoria amb la problemàtica de la manca d’habitatge a la parròquia”, ha esgrimit Barquín, que ha recordat que els perills que al·lega la majoria no són compartits ni per Mobilitat ni per la Comissió Tècnica d’Urbanisme.

Els taronges també han lamentat la manca de diàleg de l’equip liderat per Gili amb els propietaris afectats i la poca atenció que han pres a les nombroses al·legacions que s’han presentat al respecte.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Demòcrates d’Escaldes alerta que la majoria pretenia aprovar sense informar un projecte amb dubtes legals
Primera Executiva de l’any