NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes alerta que la majoria pretenia aprovar sense informar un projecte amb dubtes legals

Poques hores abans d’iniciar-se la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda, la majoria ha decidit retirar de l’ordre del dia dos punts que feien referència a la construcció de dos ascensors exteriors i l’embelliment del camí entre l’avinguda Fiter i Rossell i la carretera dels Vilars. Els motius de la supressió no han estat comunicats durant la sessió, però sí que els han informat els consellers comunals Demòcrates a la roda de premsa posterior: dues propietats afectades han presentat una al·legació contra el projecte, perquè consideren que ocupa un terreny que no és comunal, també un espai que està en litigi, així com una superfície per on passa un torrent, ha informat la consellera Núria Barquín. 

Aquesta al·legació es va fer fa unes setmanes i, malgrat tenir-ne coneixement, la majoria va incloure el projecte a la sessió d’avui. Finalment, però, s’ha fet enrere i ha “cregut adient parlar amb la propietat“, ha celebrat Barquín. Segons consideren aquests darrers, la construcció dels ascensors estaria fora de la legalitat. 

Amb tot, ha denunciat la consellera, la minoria ha estat coneixedora d’aquesta al·legació pels propietaris, i no pel Comú, que no l’ha adjuntat dins la documentació de la sessió. En d’altres paraules, “ho sabem per casualitat i, si avui hagués passat pel ple sense ser-ne sabedors, ho haguéssim aprovat”, sense ser conscients que l’afer podria derivar en un contenciós en el futur.

“Una vegada més aquest comú no és transparent“, ha lamentat el conseller taronja Jordi Vilanova, “hagués estat bo rebre la documentació per part de la majoria”. Amb tot, els taronges han celebrat que la majoria hagi acceptat parlar amb la propietat i que hagi posposat (almenys fins al Consell de Comú de dijous vinent), sotmetre a votació aquest projecte. 

Vilanova: Una vegada més aquest comú no és transparent, hagués estat bo rebre la documentació de la majoria i no del propietari

Pel que fa als punts de l’ordre del dia que sí que s’han aprovat, tots han estat per unanimitat. Entre d’altres, s’ha aprovat una delimitació amb terreny comunal d’una parcel·la al camí d’Ensucaranes, l’Ordinació de preus públics per al 2022 i l’Ordinació Tributària també per al 2022. 

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Allarguem els ERTO fins al 30 de juny i ampliem les ajudes als autònoms
Votem en contra un pressupost que retarda grans prioritats i s’excedeix en les contractacions fixes