Notícies

Xavier Espot és escollit Cap de Govern en obtenir el suport de 17 consellers generals a la sessió d’investidura al Consell General

El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha estat escollit aquesta tarda Cap de Govern després d’obtenir 17 vots a favor en la sessió d’investidura que s’ha celebrat al Consell General. Els consellers i les conselleres generals del Grup Parlamentari Demòcrata, del Grup Parlamentari Liberal i del Grup Parlamentari de Ciutadans Compromesos han donat suport a la candidatura de Xavier Espot, que ha afirmat que l’entesa amb les tres formacions aportarà ‘estabilitat davant dels reptes que tenim plantejats’.

Després del debat d’investidura, Xavier Espot ha detallat que ‘som representants dels nostres electors i de la sobirania popular’, i que hi ha hagut una ‘consciència compartida’ amb els tres partits davant del full de ruta a seguir durant els pròxims anys. A més, Xavier Espot ha ressaltat la importància d’assolir acords d’estat en punts com les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea, la sostenibilitat de les pensions i del sistema sanitari, ja que són aspectes que ‘transcendeixen ideologies’.

És molt important que en pactes d’estat s’hi sumin com més forces parlamentàries millor i faré tot el que sigui necessari perquè ells s’hi sumin i perquè el resultat sigui compartit, de la mateixa manera que el repte és compartit’, ha dit el Cap de Govern electe. Xavier Espot també ha explicat que la transparència serà el ‘leitmotiv’ de la legislatura i ha destacat ‘la generació de confiança entre forces polítiques’ tant des del punt de vista ideològic com programàtic.

Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha ressaltat que Xavier Espot encapçalarà el primer Govern de coalició després de l’aprovació de la Constitució i ha destacat la capacitat de diàleg i d’arribar a consensos del nou cap de l’executiu que ha estat escollit avui. A més, Carles Enseñat ha detallat la importància tant del poder executiu i del poder legislatiu per fer les aportacions escaients durant el procés d’elaboració de lleis amb la finalitat de ‘mantenir una relació fluïda amb la societat civil, per tal de recollir-ne les inquietuds i les legítimes aspiracions’.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

L’executiva de Demòcrates avala l’acord amb Liberals d’Andorra i Ciutadans compromesos per constituir un Govern de coalició que asseguri l’estabilitat
Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos presenten els eixos del Pacte de Govern per a aquesta legislatura