Articles d'opinióLaura Mas

De les paraules als fets

Quan ens vàrem presentar a les eleccions comunals d’aquest desembre passat ho vàrem fer amb un programa de govern, no amb un programa electoral. I m’agrada explicar aquesta diferència perquè el matís semàntic ajuda a entendre que allò amb el qual et compromets amb la ciutadania ha de ser la guia per a la teva acció de govern posterior.

És per això que, amb l’aprovació, aquest dilluns durant el Consell de Comú, del pressupost i del marc pressupostari per als propers quatre anys, plasmem aquest compromís adquirit amb els veïns d’Encamp i del Pas de la Casa. I ho fem amb concreció: parlant d’ingressos, despeses, inversions, etc., que no són xifres sense sentit sinó que són una declaració d’intencions per a la parròquia planificada, pensada i compartida, que recull necessitats i visió de futur.

El pressupost és una declaració d’intencions per a la parròquia planificada, pensada i compartida, que recull necessitats i visió de futur.

El marc pressupostari i el pressupost, a priori, pot semblar que tinguin poc d’emocionant, més aviat semblarien un cúmul d’avorrides xifres i tecnicismes administratius. Però, en realitat, aquests dos documents contenen el veritable motiu pel qual fem política i ens presentem en unes llistes electorals: transformar una realitat per fer-la millor, pensant en les necessitats de la nostra ciutadania i mirant al seu futur, un futur d’oportunitats i de qualitat de vida.

L’aprovació del pressupost comunal suposa cada any una feina intensa per atendre tot el que fa falta a la parròquia, fins i tot té en compte imprevistos i bones aportacions que sortiran en el futur. Però sobretot és l’oportunitat per fer realitat projectes i inversions. Concretament, destinarem 11 milions d’euros per al 2020, i 33 milions d’euros fins al 2023.

Destinarem 11 milions d’euros en inversió el 2020, i 33 milions d’euros fins al 2023

Són totes xifres realistes i que tenen l’objectiu clar de convertir Encamp en una parròquia més dinàmica i moderna, amb noves iniciatives per a la reactivació econòmica i social. Els projectes previstos i definits volen, per sobre de tot, assolir una parròquia model en qualitat de vida per als encampadans, i un destí tot l’any de turisme familiar i esportiu per als nostres visitants. Del programa de govern al marc pressupostari, de les paraules als fets.

Laura Mas, cònsol major d’Encamp. Article publicat al Diari d’Andorra el 18 de febrer

Etiquetes: Articles d'opinió, Laura Mas

Articles relacionats

El Consell General dels Joves: el camí cap a la ciutadania
Trastorns de conducta i addiccions dels joves