Eleccions comunals 2019Notícies

Demòcrates de Canillo aposta per fer de Ransol punt de sortida del Camí de Sant Jaume

Demòcrates+Independents de Canillo vol fer del poble de Ransol un punt de sortida del Camí de Sant Jaume (Camino de Santiago), “un dels més coneguts arreu del món” i que rep més de 230.000 persones en un any, ha detallat el número 3 de la llista, Miquel Casal. El projecte planteja una coordinació amb la resta de parròquies per tal de “promoure que el Camí arribi per la frontera amb Espanya”.

Paral·lelament, també es vol posicionar Canillo com a “destinació de muntanya de primer nivell”, amb l’objectiu d’allargar la temporada d’hivern al màxim, ha plantejat el número 10 de la llista, Gerard Carnicé. A banda dels projectes de ponts tibetans i l’itinerari circular per la parròquia, es faran d’altres propostes perquè “considerem que Canillo té les condicions idònies per convertir-se en un lloc privilegiat d’entrenaments”, sigui per a esportistes amateurs o professionals. En d’altres paraules, “volem convertir la parròquia en un centre d’entrenament esportiu”, ha defensat Carnicé.

Demòcrates d’Escaldes augmentarà les hores d’obertura de les instal·lacions esportives

Escaldes EC2019

El candidat de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, ha explicat aquest dimecres que aposten per una millora de les instal·lacions esportives “amb una ampliació dels vestidors del pavelló del Prat Gran, que passaran de dos a quatre”. Així mateix, “s’acabarà de completar el nou rocòdrom i es planteja una obertura horària molt més àmplia de les instal·lacions” de la parròquia. Vilanova ha concretat que, “el diumenge 24 de novembre, vam fer una prova a les piscines comunals i vam tenir uns 120 infants amb els pares”. El candidat ha comentat que “la intenció és treballar en la mateixa línia per donar més i millor servei a les instal·lacions esportives, perquè volem millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.

Un altre projecte dins de l’àmbit esportiu és l’augment del nombre de campus durant tot l’any. Un dels més innovadors es farà de la mà del Departament de Cultura, a l’estiu, “amb el Festival Colors de música”. Es tracta “de combinar la cultura amb l’esport segons les nits temàtiques”. Com a exemple, “si es fa la nit cultural dedicada al Brasil, es podrien fer abans activitats esportives amb música brasilera”. Aquest tipus d’iniciatives “permeten una interrelació entre dos departaments i, a la vegada, donarà molta vida a la plaça Coprínceps”, ha refermat Vilanova.

Demòcrates aposta de forma molt decidida per l’esport, organitzant activitats “per Carnaval, Tots Sants, etc., amb una oferta molt més àmplia, especialment amb esports menys reconeguts com un campus d’escalada, d’escacs o de petanca i, en aquest últim cas, poder interrelacionar gent gran amb infants”.

Vilanova ha conclòs que “es tracta d’oferir molta més oferta esportiva en general a la ciutadania”.

‘En Comú per Andorra la Vella’ remodelarà l’actual sala de vetlles i en millorarà la seva intimitat 

ALV EC2019

 Andorra la Vella, com a parròquia i com a capital, ha de tenir la seva pròpia sala de vetlles”. Per a aquest motiu, ha garantit Miquel Canturri, número 3 de la llista d’‘En Comú per Andorra la Vella’, si els ciutadans els fan confiança el proper 15 de desembre, “reformarem la sala actual i traslladarem l’entrada a l’interior de l’aparcament, perquè els familiars dels difunts tinguin més intimitat”. I és que, tal com ha exposat Canturri, actualment l’entrada pel carrer Prat de la Creu no afavoreix la tranquil·litat dels ciutadans que han de fer ús de la sala.

A l’interior, es canviarà el terra, el mobiliari, es pintarà i, en general, s’adequarà “als temps actuals”, ha explicat Canturri.

El número 3 de la llista ha recordat que actualment la sala de vetlles d’Andorra la Vella, des que es van tancar les instal·lacions de l’hospital, també la fan servir ciutadans d’Ordino, la Massana i fins i tot alguns d’Escaldes-Engordany. Quan s’obri el nou Tanatori Nacional, però, s’ha de mantenir aquesta instal·lació de Prat de la Creu, referma la candidatura d’‘En Comú per Andorra la Vella’.

Paral·lelament, ‘En Comú per Andorra la Vella’ també està treballant en un projecte d’ampliació del cementiri, ja que s’està quedant petit.

A l’acte, Canturri ha estat acompanyat de la número 8 de la llista, Letícia Teixieira, i del número 10, Teodor Armengol.

Laura Mas garanteix que els cònsols assumiran directament la conselleria del Pas de la Casa

Pas de la Casa EC2019

La cap de llista d’‘En Comú per Encamp’, Laura Mas, ha assegurat que donaran “al Pas de la Casa la importància que es mereix”. Mas ha garantit que la seva candidatura tractarà el poble de manera “especial” i ha assegurat que, si són la força més votada el pròxim 15 de desembre, “farem que la conselleria del Pas de la Casa depengui exclusivament dels cònsols”. Per tant, “seré la cònsol d’Encamp i del Pas de la Casa”, dedicant-li tots els esforços que facin falta.

Esforços per dinamitzar la població, i que aniran acompanyats de projectes com, per exemple l’embelliment del carrer Sant Jordi, que finalitzarà el 2020, i de l’avinguda d’Encamp. Mas, des del nou mirador del port d’Envalira, també ha anunciat que es cobriran els dos parcs infantils que hi ha actualment al Pas perquè es puguin utilitzar durant l’hivern, així com “es destinaran esforços per aconseguir uns 700 metres quadrats per fer un nou parc”, en aquest cas a l’aire lliure.

La Casa de la Muntanya, “punt de trobada del muntanyisme i el turisme de natura”, serà una realitat el febrer

Ordino EC2019

La candidatura d’‘En Comú per Ordino’ ha explicat aquest dimecres el projecte de la Casa de la Muntanya, impulsat durant aquest mandat i que serà una realitat a partir del mes de febrer, tal com ha informat el número 6 de la llista, Jordi Serracanta. Un espai que es vol convertir en un gran “punt de trobada del muntanyisme i el turisme de natura” d’Ordino, però també de tot Andorra.

L’edifici, ubicat a Casa Ferino i ara en obres, albergarà l’Oficina de Turisme i oferirà recursos dedicats a la muntanya dins del concepte de la sostenibilitat i la preservació de l’entorn natural, que és el que ‘En Comú per Ordino’ defensa que s’ha de potenciar com a motor de la parròquia per captar visitants. També oferirà informació sobre el projecte d’‘Ordino, territori reserva de la biosfera’, presentat a la Unesco fa uns mesos i que està pendent de ser aprovat aquest estiu.

La Casa de la Muntanya també serà un punt de trobada d’entitats perquè hi desenvolupin la seva activitat, i reservarà un espai a la innovació. Tal com ha detallat Serracanta, el visitant podrà fer “viatges virtuals” fins a pics com, per exemple, el de la Font Blanca. I, a partir d’aquí, podrà contractar un guia perquè el porti a fer el cim.

D’aquí a tres mesos, la Casa de la Muntanya ja estarà operativa i “ens ajudarà a donar a conèixer les muntanyes del nostre país”, ha conclòs Serracanta, que ha estat acompanyat a l’acte pel número 3 de la llista, Samuel Duró, i el número 10, Antoni Escabrós.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

El Grup Parlamentari Demòcrata es posa a disposició dels treballadors del Punt de Trobada per la defensa dels seus drets
‘En Comú per Encamp’ crearà un pla de formació i ascens de la carrera professional dels treballadors comunals