Eleccions comunals 2019Notícies

‘En Comú per Encamp’ crearà un pla de formació i ascens de la carrera professional dels treballadors comunals

L’aspirant a cònsol menor de la candidatura d’‘En Comú per Encamp’, Joan Miquel Rascagnères, ha explicat aquest dijous que, per tirar endavant “un programa tan ambiciós i realista, es requereix la complicitat i l’ajuda de tots els treballadors del Comú d’Encamp. La candidatura destaca que, “sense els empleats públics, no es podrà tirar endavant cap projecte, i tenim clar que no es poden demanar esforços sense aportar contrapartides”. Rascagnères ha “apuntat que aquestes contrapartides estan molt clares i incloses en el nostre programa”. En concret, es tracta “d’un pla de formació per anar cap a una administració electrònica que faciliti la feina dels treballadors públics i dels ciutadans”.

Aquesta transformació “demana un esforç”, ha indicat Rascagnères, “i som conscients que la formació ha de derivar en una carrera professional, perquè és evident que no es pot formar els treballadors i que continuïn fent les mateixes feines amb el mateix grau i el mateix sou durant molts anys”. Hi haurà un pla de carrera professional i, a més, “estem molt conscienciats que cal compaginar la vida professional i familiar, perquè els treballadors públics no s’han de dedicar només a la feina, sinó també a la família”.

El candidat a cònsol menor ha comentat que “estem especialment atents perquè el personal públic pugui conciliar la vida familiar i laboral, i dedicarem molts esforços, així com també farem el màxim perquè la relació entre els membres del comú i els empleats comunals sigui el màxim de fluïda possible”. “Perquè sense ells cap projecte ni cap millora serà possible”, ha refermat.

Marsol aposta perquè el Museu Nacional s’ubiqui al Centre Històric 

ALV EC2019

 “La cultura és molt important per a nosaltres, i ha quedat demostrat aquest mandat, en què hem incrementat les subvencions culturals un 5% anual”, ha manifestat aquest dijous la cap de llista d’‘En Comú per Andorra la Vella’, Conxita Marsol. Ho ha fet des de l’Espai Columba, una instal·lació “molt important, perquè hem aconseguit que els frescos tornin a estar al costat de l’església”; “vam pressionar i al final ho vam aconseguir”. De la mateixa manera, també se serà insistent amb l’opció que el futur Museu Nacional s’ubiqui al Centre Històric.

“Seria un bon lloc”, ha defensat, tenint en compte que el museu “no ha de ser una instal·lació sobredimensionada”. Marsol ha recordat que s’està treballant en un concurs d’idees per als entorns de Casa de la Vall, i que hi hauria terreny per fer-hi un museu que seria un “referent per a la parròquia i per al país”.

Marsol ha defensat que la cultura “és cohesió social i és fer poble”. Per a aquest motiu, el darrer mandat han organitzat esdeveniments com la Setmana de la diversitat i s’ha reservat un espai per a les entitats durant la Fira, ha recordat. “Volem continuar estant al costat de la cultura tradicional, la popular i la que ens arriba gràcies a la riquesa que ens aporten els nous ciutadans”, ha afegit.

Finalment, la cap de llista també ha parlat del Castell de Sant Vicenç, “el gran oblidat” i que ‘En Comú per Andorra la Vella’ vol potenciar com a ruta de natura, així com per completar el recorregut cultural per Santa Coloma, juntament amb l’Espai Columba i l’església.

Laura Riba i Anna Palmitjavila defensen “un relleu generacional” que ha de començar a “assumir el lideratge del Comú”

Canillo EC2019

Anna Palmitjavila i Laura Riba, número 6 i 9 de la llista de Demòcrates+Independents de Canillo, són un clar exemple del “relleu generacional” del partit i de què “els joves de la parròquia hem d’implicar-nos per començar a liderar la gestió comunal”. El jovent “són el futur” de Canillo, ha defensat Riba i, per començar a implicar-los, ha anunciat que, si la candidatura taronja guanya les eleccions, es crearà una comissió interna dins del comú “per atendre totes les seves demandes i necessitats”.

Riba també ha explicat que promouran la col·laboració entre les diferents comissions de festes de la parròquia i que se les involucrarà a d’altres esdeveniments que s’organitzin al llarg de l’any. I, “si cal, dotarem de més pressupost les festes majors de la parròquia perquè atreguin el màxim de públic”.

Les dues candidates també han avançat que es donaran “facilitats econòmiques als joves emprenedors perquè s’instaurin a la parròquia”, amb mesures com l’exempció del pagament de la taxa de radicació del negoci els primers dos anys, i l’opció de fraccionar el pagament de la resta de taxes.

Per la seva part, Palmitjavila ha garantit que es donarà més protagonisme al Punt Jove, així com s’organitzaran més activitats per fomentar la interacció entre tots ells. També es vol crear una “entitat esportiva multidisciplinària” perquè el jovent pugui practicar diferents modalitats esportives. Aquesta oferirà ajudes econòmiques per a les famílies que ho necessitin. També es donaran ajuts econòmics i materials perquè tothom pugui accedir als clubs esportius de la parròquia.

Finalment, Palmitjavila ha explicat la voluntat de fer, a l’inici del curs, una trobada amb tots els clubs per donar a conèixer als canillencs les diferents disciplines esportives i oferta existent.

Demòcrates d’Escaldes crearà el primer gran parc específic per a gossos

Escaldes EC2019

 Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany crearà el primer gran parc del Principat específic per a gossos, perquè puguin gaudir-ne els ciutadans que tinguin cans. El parc estarà situat al costat de l’aparcament del Fener, i vol respondre a les demandes dels veïns respecte a disposar d’un espai ampli on poder passejar els gossos i que puguin anar sense corretja.

“La gent que té gossos a Escaldes feia molt de temps que demanaven una zona específica on poder portar la seva mascota, que hi hagi espai, on l’animal pugui córrer, i on també aquelles persones que tenen gossos es puguin socialitzar entre elles”, ha explicat la candidata a cònsol menor, Núria Barquín. L’espai “s’equipararà amb elements perquè els gossos es puguin exercitar i jugar, amb l’avantatge que no hauran d’estar lligats i que podran córrer”, ha comentat.

L’aspirant a cònsol menor ha afegit que, “a banda dels ciutadans d’Escaldes, també en podran gaudir la resta d’amos gossos del país”.

‘En Comú per Ordino’ impulsarà el projecte Riberamunt per dinamitzar el patrimoni cultural i històric de tots els pobles

Ordino EC2019

 En Comú per Ordino’ ha presentat aquest dijous des del camí ral el projecte Riberamunt, per dinamitzar el patrimoni cultural i històric de tots els pobles d’Ordino. Serà un producte turístic que tindrà com a eix connector precisament el camí ral, que durant aquest darrer mandat i, “gràcies al treball conjunt entre el Govern i el Comú”, s’ha ampliat per tal d’unir “tots els pobles d’Ordino fins al Serrat”, ha explicat la candidata a cònsol menor, Eva Choy.

Des de llavors, és un “camí molt concorregut pels ordinencs, els andorrans i també els turistes”, ha celebrat. I pel que fa al projecte Riberamunt, donarà continuïtat a ‘Les claus de la Cortinada’, iniciativa que es va tirar endavant aquest estiu per mostrar els grans atractius del poble. S’oferiran productes similars a la resta de pobles.

En un altre ordre de coses, i aprofitant l’acte, Choy ha lamentat “els atacs personals” que estan emprant alguns candidats de la parròquia, com és el cas d’Enric Dolsa, de X’Ordino. “Nosaltres veiem una certa desesperació en aquesta estratègia”, ha plantejat, motiu pel qual “demanem al ciutadà que faci un vot útil i intel·ligent”, així com que aposti per “candidatures assertives, no destructives”. Choy ha defensat que “la nostra proposta porta projectes reals i factibles”.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates de Canillo aposta per fer de Ransol punt de sortida del Camí de Sant Jaume
Rascagnères assegura que les declaracions de Pere López denoten “un total i profund desconeixement de la parròquia”