NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes alerta a la majoria comunal que pot estar envaint competències al Govern

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany han donat aquest dijous suport a la creació del nou Departament d’Acció Social, que la majoria ha impulsat en el marc de la Covid-19. Si ha de servir “per assessorar i ajudar les persones de la parròquia que més ho necessiten, hi estem totalment a favor”, ha manifestat la consellera Demòcrata Núria Barquín. Ara bé, han recordat que les ajudes que sortiran d’aquest departament ja les té activades el Govern, organisme que és qui en té la responsabilitat i qui ho ha de centralitzar, segons dicta la Llei de Serveis Socials i Sociosanitaris del 2014. La llei “delimita clarament quines són les competències per evitar duplicitats i coordinar millor l’atenció a la persona necessitada, així com per fer una gestió dels recursos més eficients”, ha exposat la consellera Demòcrata.

Així mateix, els consellers taronges també han manifestat que la sol·licitud d’una ajuda hauria d’anar acompanyada de documentació justificativa i més precisa que acrediti la vulnerabilitat de la persona, i així evitarabusos”. A la vegada, el conseller Jordi Vilanova també han plantejat si el Departament treballarà conjuntament amb els treballadors socials del Govern per evitar duplicitats en les prestacions, i ha opinat que caldria aprofundir més en les fórmules per concedir les prestacions. “S’ha de ser exigent perquè estem distribuint diners públics”, ha afegit Miquel Aleix, “les ajudes s’han de donar a qui li correspongui”.

Barquín ha demanat si es treballarà conjuntament amb els treballadors socials del Govern per evitar duplicitats

En aquesta línia, i pel que fa al reglament que desenvolupa les prestacions, els consellers l’han definit com a “dubtós”.

Per tot plegat, els consellers Demòcrates s’han abstingut en les votacions de la sessió del Consell de Comú per tirar endavant aquest projecte.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

La modificació del Codi Penal endureix les sancions contra qui afavoreixi o promogui la prostitució
Demòcrates d’Escaldes reclama més transparència a la majoria i que compleixi amb la Llei de les finances comunals