NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes estén la mà a la majoria comunal perquè accedeixi a participar al fons solidari per la Covid-19

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, Núria Barquín i Jordi Vilanova, han demanat a la corporació que s’afegeixi a la resta de comuns i participi al fons solidari que el Govern ha creat per ajudar la població del país a superar la crisi de la Covid-19. “Tots hem de fer un esforç al nivell que ens correspon”, ha remarcat Aleix en roda de premsa aquest dijous. “No parlem de colors polítics, parlem d’ajudar el país”, ha afegit Barquín. A més, tal com ha recordat Vilanova, el comú escaldenc té una situació financera sanejada que li permetria sumar-se al fons. Concretament, ha anunciat que el 2019 (sota mandat Demòcrata) s’ha tancat amb un superàvit de 3,68 milions d’euros, i que la corporació compta amb un romanent de tresoreria de 14,2 milions.

No parlem de colors polítics, parlem d’ajudar el país, ha refermat Barquín

Precisament, Vilanova ha avançat aquestes xifres per mantenir informada la ciutadania escaldenca, tenint en compte que el Comú no ha avançat encara les línies mestres del pressupost d’aquest any. De fet, és l’única corporació que encara no ha aprovat el pressupost ni el marc pressupostari dels pròxims quatre anys. “No hem vist ni un esborrany ni ens han convocat a cap reunió informativa sobre els projectes prioritaris”, ha lamentat Vilanova, que ha afegit que “sense informació no podem treballar, ni valorar ni ajudar a la majoria comunal en tot allò que puguem”.

Vilanova ha recordat que sense informació no podem treballar, ni valorar ni ajudar a la majoria comunal en tot allò que puguem

Els consellers Demòcrates han ofert mà estesa total a la majoria per treballar plegats per als escaldencs i escaldenques i trobar l’encaix que possibiliti la participació al fons solidari nacional. “No som una minoria crítica, tot el que sigui bo per a Escaldes, allà ens trobaran”, ha remarcat Barquín. A la vegada, però, ha reiterat que necessiten més informació i diàleg. Però, tot i els “tocs d’atenció” que se’ls ha donat els darrers mesos, “tot segueix igual”.

Per exemple, l’oposició Demòcrata desconeix com realment la corporació tirarà endavant els xecs de 12 euros per cuidar infants a domicili, i com es crearà el fons solidari comunal de 2,5 milions d’euros, tal com ha sortit publicat. Projectes que no s’han explicat de manera formal a l’oposició. Sense informació no es pot valorar o no la seva idoneïtat, han refermat els consellers taronges.

A la vegada, aquestes accions poden acabar suposant una duplicitat de serveis (tenint en compte que l’Administració central ja planteja ajudes en aquesta direcció), i un perjudici per a la resta de parròquies, que sí que s’han mostrat públicament disposades a ajudar de manera coordinada des d’un l’àmbit nacional.

Aleix ha conclòs la roda de premsa confiant que la majoria s’ho repensarà i reconduirà la situació, de manera que es pugui treballar de manera coordinada i més transparent, pel bé dels escaldencs i escaldenques. Si no fos així, s’ha compromès a comparèixer assíduament davant dels mitjans de comunicació per poder donar a la ciutadania la informació que, de moment, el Comú no fa pública.

Aleix confia que la majoria s’ho repensarà i reconduirà la situació, de manera que es pugui treballar de manera coordinada i més transparent, pel bé dels escaldencs i escaldenques

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Més ajudes directes per als autònoms i retroactives des de l’1 d’abril
Demòcrates demana a la majoria que no rebutgi el futur pàrquing Escaler, un projecte en “benefici dels ciutadans i comerços” de la part alta