NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates demana a la majoria que no rebutgi el futur pàrquing Escaler, un projecte en “benefici dels ciutadans i comerços” de la part alta

3 comentaris

No desestimin un projecte només perquè va ser impulsat per un Comú amb un altre color polític. I tampoc l’impacte de la Covid-19 és una excusa per aturar-lo”. Així s’ha expressat el conseller de Demòcrates Jordi Vilanova, en sessió del Consell de Comú celebrada aquest dimarts a la tarda, amb relació al futur pàrquing Escaler. Un projecte de l’anterior mandat taronja (liderat per Trini Marín), situat a la part alta de la parròquia, de 600 places i que ha de connectar amb la carretera de l’Obac. Es va impulsar “en benefici dels ciutadans i comerços de la zona” i aturar-lo els perjudicaria, tant a ells com també a tots els ciutadans d’Escaldes, ha remarcat el conseller Demòcrata.

Vilanova, davant els dubtes que la majoria ha expressat sobre la viabilitat d’aquest aparcament, especialment pel que fa a l’aspecte econòmic, ha recordat que el Comú escaldenc ha tancat els comptes del 2019 amb un superàvit de 3,7 milions, i amb la capacitat d’endeutament més baixa dels darrers 20 anys (14 milions d’euros). Tenint en compte aquestes xifres, la minoria Demòcrata ha aprovat la liquidació dels pressupostos.

Així mateix, Vilanova ha defensat que, “sense uns comptes sanejats, la cruesa de la crisi de la Covid-19 hagués estat devastadora”. En canvi, amb la situació actual el Comú té una “situació financera favorable” i “una àmplia capacitat de resposta” per ajudar els escaldencs i el país en general, així com per encarar els projectes pendents, com és el cas del ja esmentat aparcament Escaler.

Vilanova ha refermat que, sense uns comptes sanejats com els actuals, la cruesa de la crisi de la Covid-19 hagués estat devastadora

D’altra banda, i també en sessió de Consell de Comú, el conseller Miquel Aleix ha reiterat, després de ja fer-ho públic a la darrera sessió de Consell de Comú del passat 19 d’abril, la necessitat d’arribar a un consens entre minoria i majoria per rebaixar-se el sou com a acte de solidaritat en el marc d’aquesta crisi sanitària. “Ens mirarem amb molta atenció el que s’està fent en l’àmbit nacional” per treballar per traslladar-ho a la parròquia escaldenca, ha argumentat.

Finalment, Vilanova també ha demanat a la majoria que mantingui l’essència dels Esports d’Estiu, projecte molt consolidat a la parròquia i al qual la majoria estudia fer diversos canvis. Per la seva part, la consellera Núria Barquín ha demanat més transparència pel que fa a la transmissió de les actes de les Juntes i rebre-les amb suficient temps d’antelació per preparar les sessions de Consell de Comú. És indispensable perquè l’oposició pugui treballar pel bé de la població escaldenca, perquè “guanyi en qualitat de vida i sigui un referent”.

També en aquest sentit, els tres consellers han reiterat la necessitat que la corporació aprovi ja els pressupost d’aquest 2020 i expliqui els seus projectes prioritaris, seguint la demanda feta fa una setmana en roda de premsa. “Podem aportar el nostre coneixement per ajudar”, han realçat. En aquesta situació de crisi “s’han acabat les polítiques partidistes” i cal treballar plegats per poder sortir-ne, ha refermat Aleix.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Demòcrates d’Escaldes estén la mà a la majoria comunal perquè accedeixi a participar al fons solidari per la Covid-19
El Grup Demòcrata s’adhereix a la demanda de fer públics els comptes de tots els grups parlamentaris