Eleccions comunals 2019Notícies

Demòcrates serà present a sis parròquies i dona suport a Desperta Laurèdia el 15-D

Demòcrates ha presentat llista a sis parròquies i a Sant Julià de Lòria dona suport a la plataforma Desperta Laurèdia per a les eleccions del pròxim 15 de desembre. El partit encara aquestes eleccions sota diverses fórmules: liderant el projecte o en coalició amb altres grups polítics i persones de diverses sensibilitats.

Aquest dilluns s’ha viscut una jornada d’intensa activitat, amb la presentació de les candidatures als comuns abans de les 12 hores del migdia, hora màxima per dur a terme el tràmit. La jornada ha transcorregut sense incidències i els presentadors de les llistes taronges i de les llistes amb participació taronja han portat les candidatures a les corporacions. Totes elles han estat validades.

D’aquesta manera, DA compta amb llista pròpia (amb Independents) a Canillo i a Escaldes-Engordany; amb llista conjunta amb altres formacions a Encamp, Ordino, la Massana i Andorra la Vella; i donant suport a una llista independent a Sant Julià de Lòria.

Canillo: una llista “polivalent” i “continuista”

La candidatura de Demòcrates+Independents de Canillo aspira a mantenir l’hegemonia taronja dels darrers vuit anys. En aquests comicis, però, sí que tindrà una candidatura amb qui competir, un fet “positiu” perquè avivarà el debat sobre els projectes necessaris per a la parròquia, ha exposat el número 1 de la llista, Francesc Camp. A més, en cas de victòria taronja, donarà “més valor” a aquesta, ha afegit.

La llista presentada per al 15-D dona “continuïtat” a l’actual corporació amb renovació de noms per aconseguir una candidatura “polivalent”. Compta amb persones que provenen de diversos sectors professionals, és paritària i amb gent de menys de 30 anys per captar també els votants més joves de la parròquia, ha defensat Camp.

Encamp, una unió per a un projecte sòlid on s’han sumat noves energies

La candidatura d’En Comú per Encamp és una unió de Demòcrates, Liberals i independents. La llista tindrà tres competidors en unes eleccions on la candidatura intentarà revalidar els vuit anys de mandat de Jordi Torres. Es preveuen uns comicis “molt complicats, però tenim una gran confiança en la nostra llista perquè és molt sòlida”, ha indicat la cap de candidatura, Laura Mas.

Respecte a la unió amb d’altres forces, Mas ha ressaltat que “la societat ja va trametre en les passades generals la voluntat d’entesa i nosaltres estem molt contents perquè s’han afegit més persones amb els quals ens trobem molt confortables”. La candidata ha ressaltat que el grup es presenta amb “una energia positiva i engrescada en treballar en la línia d’aquests últims anys tant al Pas de la Casa com a Encamp”.

Ordino: Mortés aspira a la reelecció i a continuar el projecte

Josep Àngel Mortés, actual cònsol de la parròquia, aspira tornar a liderar la corporació per continuar amb el projecte iniciat ara farà quatre anys. Ho ha amb una llista, En Comú per Ordino, on s’hi sumen persones de Liberals d’Andorra i de Progressistes SDP.

Els votants d’Ordino hauran d’escollir entre quatre candidatures, fet que és símptoma de “salut democràtica”, ha assegurat Mortés, i que és positiu per a la parròquia, ja que, “com més llistes, més oportunitats de triar un projecte”.

La Massana: es repeteix el pacte de Govern

En el cas de la Massana, Demòcrates es presenta en una llista conjunta amb Ciutadans Compromesos i Liberals d’Andorra. S’ha aconseguit un bon equip i a la vegada la bona notícia d’haver pogut traslladar el pacte de Govern a la parròquia massanenca. Es considera un fet molt positiu per a la Massana, perquè serà més fàcil buscar i aconseguir sinergies.

Andorra la Vella: una llista amb persones dels 23 als 74 anys

Demòcrates es presenta a la capital sota la fórmula En Comú per Andorra la Vella, amb una llista on també s’hi sumen noms de Liberals d’Andorra i de Progressistes SDP. “Volem donar continuïtat al projecte dels darrers quatre anys, però amb aportacions” de persones que tinguin altres sensibilitats, ha valorat la número 1 de la llista i actual cònsol major, Conxita Marsol. L’objectiu és tenir “una parròquia moderna i atractiva”, ha afegit.

Marsol ha celebrat sobretot haver pogut presentar una candidatura que representa una àmplia franja d’edats, des dels 23 als 72 anys, perquè tots els ciutadans de la parròquia s’hi puguin sentir representats.

Escaldes-Engordany: experiència i renovació, gran capacitat de treball

La llista que encapçalen Miquel Aleix i Núria Barquín competirà amb altres tres candidatures amb la il·lusió de continuar la tasca comunal que durant els últims vuit anys ha desenvolupat brillantment el tàndem Trini Martín-Marc Calvet. La llista uneix experiència i solvència demostrada en la gestió amb l’entrada de gent nova “amb un nivell important d’eficiència i una gran preparació per poder treballar en cas que siguin escollits”, ha explicat Miquel Aleix. El veterà polític escaldenc va començar en política el 1983 assolint el consolat menor d’Escaldes i “tinc molta il·lusió per poder acabar la meva carrera política sent cònsol major de la meva parròquia”. Aleix s’ha marcat com a objectiu “continuar amb la línia de bona feina i seguir fent d’Escaldes un referent en l’àmbit comunal”.

 

LLISTES DEFINITIVES

Canillo (DA+Independents)

 1. Francesc Camp Torres
 2. Marc Casal Tomàs
 3. Miquel Casal Rossell
 4. Begoña Rubio Manzano
 5. Cerni Pol Rossa
 6. Anna Palmitjavila Martos
 7. Rafel Casal Carbone
 8. Elisabeth Font Álvarez
 9. Laura Riba Alcobé
 10. Gerard Carnicé Torrelles

Suplents:

 1. Sebastià Plaza Carrasco
 2. Maria Àngels Fernandez Garcia

Encamp (En Comú per Encamp)

 1. Laura Mas Barrionuevo
 2. Joan Miquel Rascagneres Llagostera
 3. Josefina Rodríguez Blanco
 4. Eric Alguacil Molné
 5. Josep Maria Marot Crespo
 6. Xavier Benedicte Fernandez Carrió
 7. Andreu Riba Valls
 8. David Cruz Garcia
 9. Joan Marc Pifarré Ros
 10. Natàlia Caelles Jové
 11. Jèssica Montellà Molas
 12. Omar El Bachiri El Boudouhi

Suplents:

 1. Auxiliadora Armengol Fàbrega
 2. Antoni Fenés Cerqueda

Ordino (En Comú per Ordino)

 1. Josep Àngel Mortés Pons
 2. Eva Choy Guiu
 3. Samuel Duró Backes
 4. Eduard Betriu Lizarte
 5. Xavier Herver Merino
 6. Jordi Serracanta Marcet
 7. Maria del Mar Coma Padilla
 8. Maria Cristina Montoliu Guasch
 9. Meritxell Rabadà Duque
 10. Antoni Escabrós Duró

Suplents:

 1. Josep Anton Mazón Velasco
 2. Jèssica Gastó Sánchez

La Massana (Llista conjunta CC+DA+LA)

 1. Jordi Areny Armengol
 2. Mireia Ramos Gutiérrez
 3. Marc Jové Martínez

 Andorra la Vella (En Comú per Andorra la Vella)

 1. Conxita Marsol Riart
 2. David Astrié Padilla
 3. Miquel Canturri Campos
 4. Gerard Estrella Armengol
 5. Meritell Pujol Carrascosa
 6. Alain Cabanes Galian
 7. Meritxell López Guitart
 8. Letícia Teixeira Da Silva
 9. Gerard Menardia Coloma
 10. Judit Ruiz Buyolo
 11. Adrià Espineta Arias
 12. Marta Pons Armengou

Suplents

 1. Teodor Armengol Fàbrega
 2. Andreu Pedra Morell

Escaldes-Engordany (DA+Independents)

 1.  Miquel Aleix Areny
 2. Núria Barquín Fierro
 3. Jordi Vilanova Gonzalez
 4. Núria Pons Tomàs
 5. Josep Travé Sirvent
 6. Lorena Jordana Carmona
 7. Enric Castellet Garcia
 8. David Barbosa Padin
 9. Laura Lavado Viñas
 10. Gemma Bofarull Bordes
 11. Antoni Molné Oviedo
 12. Pere Garcia Ton

Suplents:

 1. Andrea Pulpillo Garcia
 2. Àlex Flecha Davad
Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates valida les llistes que concorreran a les eleccions comunals del 15 de desembre
Demòcrates comparteix la preocupació del Raonador pel mercat de lloguer