NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates vota en contra d’un pressupost “mancat de visió de futur” i que no s’adapta a les necessitats de la crisi

2 comentaris

El Comú d’Escaldes-Engordany ha sotmès aquest dilluns el pressupost per a l’exercici del 2021, uns comptes que “no s’adapten a les necessitats de l’actual crisi” i que, a més, estan “mancats de visió de futur”. Així ho han exposat els consellers Demòcrates escaldencs durant la sessió del Consell, motiu pel qual hi han votat en contra, mentre que s’han abstingut en la votació de la revisió del marc pressupostari pel que queda de mandat.

El conseller taronja Jordi Vilanova ha criticat l’augment de la despesa corrent, de “manera notòria”, en especial la de personal, en prop d’un milió d’euros. També que la majoria no aposti decididament per renovar i millorar la Llar de jubilats. En aquest sentit ha lamentat que “s’està perdent un any” i que era ara el moment de fer la inversió.

En canvi, han remarcat els consellers taronges, no era el 2021 el moment de fer una inversió a Casa Comuna, tenint en compte que sempre s’havia considerat un edifici provisional, i perquè “no ajuda a la reactivació econòmica” de la parròquia, ha manifestat Vilanova. En aquest sentit, ha recordat que la parcel·la de l’antic Casino, adquirida per l’anterior corporació, s’havia plantejat com a possible emplaçament per a un nou edifici de serveis comunals (biblioteca i Servei de Circulació, entre d’altres). De moment, però, en aquesta parcel·la la majoria hi projecta un edifici multifuncional, al qual Demòcrates no pot donar suport perquè “no sabem què hi volen fer a dins”.

Tot plegat demostra que a l’actual majoria escaldenca li “manca visió de futur”, la qual s’ha de tenir “malgrat la pandèmia i les dificultats econòmiques”, ha defensat el conseller Demòcrata Miquel Aleix.

A banda, el pressupost presentat per la majoria compta amb nombrosos errors, de càlcul i de contingut, que la majoria ha reconegut i s’ha compromès a rectificar.

Perill de convertir Escaldes en parròquia elitista

Aquesta falta de visió de futur queda palesa també en les modificacions proposades per la majoria al Pla d’Urbanisme. Uns canvis als quals Demòcrates hi ha votat en contra perquè comportaran “greus problemes socials i econòmics” a Escaldes-Engordany, ha alertat Aleix. Concretament, s’ha referit al canvi per ampliar la parcel·la mínima necessària de construcció de sòl residencial. Tenint en compte que la parròquia té “molt poc territori urbanitzable”, si s’augmenta la parcel·la es pot construir menys, fet que fa baixar la possible densitat de població. La conseqüència més directa i perillosa és que puja el preu de l’habitatge, de venda i de lloguer, que esdevé “elitista”.

Aleix alerta que els canvis al Pla d’Urbanisme encariran els preus de l’habitatge i causaran “greus perjudicis socials”

El conseller ha alertat que aquesta mesura farà que els “preus siguin prohibitius”, per exemple per als joves que es vulguin independitzar, i hauran de marxar a viure a una altra parròquia. “És una decisió poc reflexionada” que farà que Escaldes passi a estar a la cua de totes les parròquies del país, i ha lamentat que es vulguin fer aquests canvis substancials -encara que la majoria digui que són petits-, a correcuita, sense tenir “un debat polític, econòmic i social” dins del Comú i també amb la ciutadania.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Modificació de la llei Òmnibus per flexibilitzar els ajuts a treballadors i empreses
Canvis a la Llei de Banders per millorar el funcionament del cos i ampliar les seves competències