NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Els consellers Demòcrates critiquen la poca concreció i manca de transparència amb el projecte Caldes

1 comentari

No podem aprovar un xec en blanc“. “No sabem què estem adjudicant, si la totalitat del projecte Caldes o només un trosset”. “No podem aprovar el pagament d’uns honoraris que no sabem d’on surten“. Aquestes han estat algunes de les consideracions que els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany han plantejat a la majoria, aquest dijous en Consell de Comú, per defensar el seu vot en contra a l’adjudicació del concurs del projecte Caldes per a la redacció del projecte i la direcció de l’obra. Els taronges han criticat la manca de transparència en tot el que envolta aquest projecte, la poca concreció i “falta de responsabilitat comunal” de la majoria, tal com ha manifestat la consellera Núria Barquín. 

“Trobem a faltar determinació i valentia en dir quan val tot el projecte“, ha exposat el conseller Jordi Vilanova. I és que, ha afegit Miquel Aleix, “no sabem el que estem adjudicant avui, si la totalitat, o un trosset. Sabem que hi ha un projecte, però no sabem on comença i on acaba“. 

Només s’ha fet públic, tal com s’ha debatut al Consell de Comú, que els honoraris per a l’adjudicació són del 9,6%. Però la majoria no ha facilitat la documentació que justifiqui aquests honoraris, ni altra relacionada amb el projecte.

A més, han recordat els consellers taronges, Caldes ha de servir per dinamitzar tota la part alta, però la majoria segueix sense acompanyar-lo de l’impuls de nous aparcaments que el facin viable.

La parròquia perdrà competitivitat

Els consellers Demòcrates també han votat en contra del primer punt de l’ordre del dia, relatiu a la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme d’Escaldes (POUP), i que implicarà una reducció de l’edificabilitat màxima permesa en zones residencials. Tal com ja havien reiterat els taronges en anteriors sessions de Consell de Comú, si en una mateixa superfície es redueix pràcticament a la meitat el nombre d’immobles permesos -tal com ha aprovat la majoria-, “el seu cost de lloguer i de venda quasi es multiplica per dos“. Aquesta política de la majoria, “sense un plantejament global del model urbanístic que es vol per a Escaldes-Engordany, ens fa perdre competitivitat davant la resta de parròquies“, ha alertat Aleix. A la vegada, crea “inseguretat jurídica” als propietaris davant la possibilitat que el Comú vagi fent nous canvis similars al POUP en el futur.

Per la seva banda, Vilanova ha recordat que el programa electoral del PS de les darreres eleccions comunals prometia un accés a l’habitatge a un preu raonable, cosa que s’aconsegueix de manera contrària amb aquesta mesura. També parlaven de crear un departament d’Habitatge, un índex de preus de referència o una borsa d’habitatge. “D’aquestes accions, no n’hem vist ni una“, ha recordat.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Andorra reforça el seu marc legislatiu en matèria de protecció de dades i l’adapta a les directives de la UE
La coalició convida al país a forces polítiques catalanes i espanyoles per consolidar les bones relacions de veïnatge