Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Prorrogades dos mesos més les mesures per protegir la salut pública en el context de pandèmia

3 comentaris

El Consell General ha aprovat aquest dijous la petició d’autorització feta pel Govern per prorrogar la facultat d’establir restriccions i mesures per protegir la salut de la ciutadania, en el marc de la pandèmia causada pel SARS-CoV-2. El Decret en vigor finalitzava el 14 d’abril i quedarà prorrogat dos mesos més. Els grups parlamentaris de la majoria, Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, han votat a favor del text, també el grup Socialdemòcrata, mentre que Terceravia hi ha votat en contra.

La pròrroga respon a la necessitat de seguir establint mesures preventives i de protecció de determinats comportaments i activitats socials per controlar la propagació de la Covid-19. El Govern pot establir-ho emparat en la Llei de modificació de les lleis de seguretat pública i de sanitat aprovada el desembre passat. Tal com ha recordat el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, aquestes mesures contemplen aspectes com l’ús obligatori de la mascareta, “que s’ha demostrat com una de les millors accions de contenció del virus”, el respecte per la distància social o la limitació de l’aforament en espais públics i privats. Totes les mesures han demostrat ser efectives “per evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari” i “guanyar temps a l’expansió del virus per poder vacunar-nos com abans millor”, ha remarcat en la seva intervenció.

 

Totes les mesures han demostrat ser efectives per evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari  i guanyar temps a l’expansió del virus

Per la seva part, la consellera del Grup Liberal Eva López ha defensat que “les mesures suposen petites limitacions als drets dels individus”,  però que aporten beneficis a tots els ciutadans i ciutadanes en la lluita contra la pandèmia. López ha refermat “el suport a una pròrroga necessària que tant de bo sigui l’última, gràcies al fet que la vacunació avança a bon ritme”.Finalment, el president del Grup de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha remarcat que, a banda de protegir la salut de la ciutadania i reduir el nombre de contagis, les mesures “eviten que el nostre teixit econòmic estigui en una pitjor situació”. També ha recordat que, gràcies a totes les actuacions dutes a terme, Andorra està en una millor situació sanitària que la de països de l’entorn.

 

Màximes garanties per resoldre els conflictes de l’àmbit civil

També en la sessió del Consell General d’aquest dijous s’ha aprovat per assentiment el Projecte de llei de modificació del Codi de Procediment Civil, del 2018. Aquesta llei “aportarà molts beneficis relacionats amb l’agilitat dels processos, la seguretat jurídica i donarà més garanties tot respectant la tradició jurídica del país”, ha destacat la consellera general Demòcrata Ester Molné.

Les modificacions al Codi de Procediment Civil donaran més garanties tot respectant la tradició jurídica del país

El text es va entrar en caràcter d’urgència per tal que pugui entrar en vigor l’1 de maig vinent. Es tracta d’una “reforma de gran calat i de gran complexitat tècnica”, ha exposat Molné en nom de la coalició, motiu pel qual “les dues pròrrogues per l’entrada en vigor de la llei aprovades pel Consell General han estat més que justificades”.

El Codi de Procediment Civil planteja una aposta decidida per la introducció de les noves tecnologies per millorar en termes d’estalvi econòmic i de temps. Entre alguns canvis, destaca el procediment abreujat o l’assegurament de sentències, i també es perfecciona el redactat a fi que es pugui aplicar satisfactòriament.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

La coalició demana unitat a totes les forces parlamentàries per garantir les pensions
La coalició planteja un calendari ambiciós per millorar el sistema de pensions