NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’Escaldes lamenta el secretisme de la majoria en temes cabdals per a la parròquia

1 comentari

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany han deixat palès aquest dijous, en Consell de Comú, el seu malestar per l’obscurantisme amb el qual la majoria ha portat la negociació per adquirir la parcel·la ubicada al costat del pont d’Engordany, per ampliar l’Arxiu històric de la parròquia. “Estem d’acord amb la compra, i hi votarem a favor, però el patrimoni és de tot el poble, ni de la majoria ni de l’oposició” i, per tant, haurien d’haver optat per fer un treball conjunt per aconseguir adquirir-la al millor preu i en el millor moment, ha plantejat el conseller taronja Miquel Aleix.

Aleix ha lamentat que la majoria no els hagi informat de les negociacions d’una adquisició que s’enfila fins als 240.000 euros per un espai de 157 metres quadrats (126 edificables). Ha criticat la desinformació i la negativa a fer un debat previ allà on tocava treballar-ho, a les comissions. També s’ha mostrat molt decebut amb el fet que se n’hagin hagut d’assabentar arran de la convocatòria del Consell de Comú: “Representem una part molt important d’Escaldes-Engordany i no pot ser que no en tinguéssim cap mena de coneixement“, ha afegit, “no és aquesta la manera d’actuar d’un Comú que treballa pel bé de la parròquia“.

La majoria no ha informat de les negociacions d’una adquisició que s’enfila fins als 240.000 euros per un espai de 157 metres quadrats

Finalment, Aleix també ha lamentat la resposta donada per la cònsol Rosa Gili, per justificar aquesta desinformació: que tenen molt volum de feina. “En decisions cabdals pel futur de la parròquia és necessari tenir un debat seré a les comissions“, ha subratllat.

Per la seva part, el conseller Demòcrata Jordi Vilanova ha exposat que, aquesta manca de diàleg previ, ha portat també a una incorrecta selecció de les partides que s’utilitzaran per finançar aquesta compra, via crèdit extraordinari: els manteniments de l’edifici de Caldea i de les escoles bressol.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Injecció de 12,6 milions aquest any per augmentar les polítiques d’habitatge, educació i digitalització
La coalició vol evitar que els processos per impagament del lloguer es dilatin en el temps