Articles d'opinióRosalina Areny

Escurcem distàncies entre Demòcrates i la ciutadania

Un dels trets identitaris de Demòcrates, que ens defineix des que ens vam crear el 2011, és la voluntat de ser propers a la ciutadania i de crear ponts de connexió amb cadascuna de les persones que vivim al nostre país. És important ser coneixedors dels aspectes que funcionen i que contribueixen a forjar la nostra identitat andorrana.

Quan ens fem nostres els problemes i les necessitats de cadascú, és quan realment el treball polític és eficaç i és quan les mesures donen fruits i milloren el benestar de tots nosaltres.

Quan ens fem nostres els problemes i les necessitats de cadascú, és quan realment el treball polític és eficaç

Dilluns vam posar en marxa una comissió, formada per càrrecs i membres de l’Executiva, per treballar plegats sobre com reduir l’abstenció electoral; fet que requereix una especial atenció i reflexió per part nostra. La comissió està avaluant diferents escenaris i possibilitats per incentivar els andorrans a exercir el seu dret a vot, tan fonamental i necessari per a la nostra democràcia.

Un dels acords que ja s’ha pres és la necessitat de facilitar el vot de les persones amb discapacitat i el vot per correu. Es valora també la possibilitat de millorar l’accés als col·legis i a tot allò que refereix al material electoral. D’altra banda, s’intentaran agilitzar els tràmits per poder votar des de l’estranger.

També cal fomentar la participació electoral dels nostres joves, que representen el nostre futur. Les noves generacions demanen noves maneres de fer política. Qui millor que ells per facilitar-nos aquestes eines adaptades a les seves expectatives.

La comissió de treball sobre l’abstenció en precedirà algunes més, amb temes cabdals relacionats amb el país i la seva població. A la vegada, aquestes comissions incrementaran el contacte directe amb el teixit associatiu andorrà.

Des de Demòcrates, volem seguir celebrant esdeveniments populars que permeten mantenir el contacte amb la nostra població. També reforçarem la relació continuada amb els nostres comitès parroquials, ja que són la via de connexió més directa i propera amb cadascuna de les persones que vivim a Andorra.

Reforçarem la relació continuada amb els nostres comitès parroquials, ja que són la via de connexió més directa amb la ciutadania

I per acabar, una altra manera d’apropar-nos als ciutadans és portant el partit més enllà de la seva tasca de contribució a la vida política. El millor exemple són les Jornades Martí Salvans, que van ser pensades per ser una cita anual de trobada on poder debatre temes d’actualitat, de forma distesa i amena, obertes a tothom.

Ja estem treballant en la tercera edició d’aquest esdeveniment que convida a la reflexió i a la discussió, per aprofundir en temes que interessen i afecten el conjunt del país, convidant experts i organitzant taules rodones.

L’objectiu és permetre a totes les persones que ho desitgin, compartir plegades un espai de divulgació de coneixement, creant un ambient de debat on totes les reflexions hi tinguin cabuda. Hi esteu tots convidats ja que, per a nosaltres, totes les persones compten.

Esteu tots convidats a les 3es Jornades Martí Salvans perquè, per a nosaltres, totes les persones compten

Rosalina Areny, secretària d’organització de Demòcrates

Etiquetes: Articles d'opinió, Rosalina Areny

Articles relacionats

Per què no era el moment d’invertir al túnel d’Envalira?
Accions en habitatge, salaris i pensions